Szűrések

Nincs lehetetlen, ha a gyerek szorul segítségre – így könnyebb a gyógyulás

Egyáltalán nem mindegy, hogyan és hol zajlanak azok az egészségügyi vizsgálatok, amelyeken a beteg gyerekek kénytelenek keresztül menni. Mindig nagy megpróbáltatás ez az időszak a családoknak. Ám ha van rá lehetőség, érdemes olyan intézményt keresni, ahol arra is odafigyelnek, milyen környezetben várják a kicsiket.

Amikor a szülők legdrágább kincsének orvosi segítségre van szüksége, mindenki a legjobbat szeretné megadni neki. Legyen szó vizsgálatokról vagy kezelésről, a lényeg az, hogy a gyerekek meggyógyuljanak. A megfelelő szakemberek megtalálása után sokakban felmerül a kérdés, hogyan tudják a vizsgálatokat és a gyógykezeléseket úgy végigcsinálni, hogy a gyerekek lelke a legkevésbé sérüljön. Természetesen a gyógyulás a legfontosabb a családoknak, viszont a legtöbben úgy gondolják, egyáltalán nem mindegy, hogy a kicsik milyen körülmények között élik át a kellemetlenségeket.

Barátságos környezetben könnyebb

Nincs lehetetlen, ha a gyerek szorul segítségre - így könnyebb a gyógyulás

A hazai kórházak gyermekosztályain is törekednek arra, hogy a gyerekek számára a lehető legjobb környezetet teremtsék meg. Ám az állami egészségügyi rendszer sajnos még nagyon messze jár attól, ahogyan néhány magán- vagy külföldi intézményben viszonyulnak a kérdéshez. Utóbbiakban számos csodás példát láthatunk arra, hogy milyenek azok a kórházak és vizsgálók, ahol a szándék mellett az anyagi fedezet is megvan arra, hogy barátságos környezetben fogadják a fiatal pácienseket.

Ha a gyereknek van szüksége segítségre, nincs lehetetlenA gyógyítás misszió. Ahhoz, hogy a szakemberek a legtöbbet adhassák a gyerekeknek, olyan környezetre van szükség, amely nem ront a kis betegek lelkiállapotán. Ugyan nemcsak az ő esetükben fontos, hogy ne csak a pácienst, beteget lássák a kezelések alatt az egészségügyi dolgozók bennük, hanem az emberre is figyeljenek, de ha gyerekeknek van szükségük orvosi segítségre, hatványozottá válik mindez.

Ahol nem ijesztő

Az együttérzés, az odaadás és a türelem mellett a biztonságos környezet is meghatározó a gyerekek gyógyításában. Ráadásul sokkal gyorsabb és eredményesebb lehet a diagnosztika, ha olyan környezetben zajlik, ami nem ijesztő a gyerekek számára sem.

Ha a gyereknek van szüksége segítségre, nincs lehetetlen

Az egész családnak fontos, hogy a kis betegek a legjobbat kaphassák. Az Amerikai Központi Gyerekkórházban például olyan csodálatos várót alakítottak ki, ami mesés, elvarázsolt világba repíti a kicsiket és szüleiket. Ezzel nemcsak elterelik a gyerekek figyelmét a kellemetlenségekről, hanem oldják a család feszültségét is – hiszen ha a legkisebbek jobban érzik magukat, a család is könnyebben viseli a nehéz időszakot. Arról nem is beszélve, hogy sokkal hamarabb rávehetőek a gyerekek az együttműködésre, ha olyan világban rejtőznek a segítő eszközök, amelyben ők maguk is szívesen kalandoznak.

Nincs lehetetlen, ha a gyerek szorul segítségre - így könnyebb a gyógyulás

Mentés

Mentés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top