Sztárok

Kulisszatitkok az idei királyi esküvőkről

Sem a svéd Magdolna hercegnő, sem a luxemburgi Félix herceg, sem a monacói Andrea esküvője nem lesz olyan grandiózus, mint trónörökös testvérüké, uralkodó nagybátyjuké. Viszont olcsóbb lesz.

Bankárhoz megy hozzá a svéd király lánya

Kulisszatitkok az idei királyi esküvőkről

 

A svéd király kisebbik lánya, Magdolna mondja ki idén először az igent. Nővére, Viktória trónörökös a személyi edzőjéhez ment feleségül, hihetetlen nagy pompával és a világ előkelőségeinek színe-java előtt. Magdolna és amerikai–brit születésű bankár vőlegénye, Chris O’Neill esküvője ennél jóval szerényebb lesz. Stockholmban tartják június 8-án, a sajtót nem engedik be a lakodalomra, csak a szertartásra, a hercegnő esküvői ruháját Elie Saab készíti majd, a vendégek sorában pedig az európai királyi családok másodvonalbeli tagjai ülnek.

Félix herceg luxemburgi herceg kétszer mondja ki az igent

Kulisszatitkok az idei királyi esküvőkről

Elie Saab készítette Stephanie de Lannoy grófnő menyasszonyi ruháját is, amikor tavaly feleségül ment a luxemburgi trónörököshöz, Guillaume herceghez. Luxemburg soha nem látott ilyen káprázatos esküvőt, a felhajtás, az arisztokrata vendégek sokasága, a pompa még Vilmos és Katalin hercegnő esküvőjét is felülmúlta. Guillaume herceg öccse, Félix herceg és német választottja, Claire Lademacher esküvője ehhez képest szürke lesz. A pár egyébként még csak nem is Luxemburgban házasodik. A civil ceremóniát Németországban, Königsteinben tartják, majd néhány nappal később az egyházi szertartás Dél-Franciaországban, a nagyhercegi család nyári rezidenciájához közeli Bormes-les-Mimosas városkában, a Sainte Marie-Madeleine de Saint-Maximin-la-Sainte-Baume bazilikában lesz. Ide repítik majd a rokonokat, barátokat és az európai királyi családok néhány tagját – nem kis összegért. De van miből költekezni, hiszen mind a luxemburgi nagyhercegi család, mind Claire családja dúsgazdag, sőt a menyasszony egyedüli örököse apja 600 millió euróra testált vagyonának.

Már megszületett a közös gyermekük

Kulisszatitkok az idei királyi esküvőkről

 

Az idei királyi esküvők sorát a monacói Andrea Casiraghi és menyasszonya, Tatiana Santo Domingo házasságkötése zárja. Caroline hercegnő fia, aki anyja után második a monacói trónörökösi sorban, tavaly jegyezte el kolumbiai barátnőjét. Ám még a házasságkötés előtt kiderült, babát várnak, és úgy döntöttek, a gyermek megszületése után házasodnak majd össze. A kisfiú másfél hónapja, márciusban Londonban meg is született, a szülők pedig úgy tervezik, ősszel összeházasodnak, diszkréten, visszafogottan, a monacói hercegi palotában. Ott, ahol II. Albert is megnősült, igaz, ő Monaco gazdagságához és hírnevéhez méltó felhajtással. Andrea nősülése rendkívül fontos, mert Monaco csak úgy ismeri el a kisfiát a trónra jogosultak sorában harmadiknak, ha a szülei házasságkötése révén törvényes gyermekké válik az állam és a római katolikus egyház szemében is.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top