Sztárok

3 remek wellness célpont az őszi szünetre

A családdal már végigjártuk Bükk, Hévíz és Sárvár minden tepidáriumát és sószobáját, és kiélveztük az összes jelentős magyarországi fürdő jótékony termálvizét mikor még a gyerekek kisebbek voltak. Néhány éve már másként telnek az ilyen wellness vakációk: kettesben járunk el, és a szaunás-fürdős programok között szívesen mozdulunk ki, hogy ismerkedjünk a környékkel is.

Egy ideje már nem a klasszikus termálfürdős központokat keressük, hanem azokat a városokat, ahol vannak jó wellness szállodák, de emellett izgalmas “külső” programok is. Mi az alábbi helyeket próbáltuk ki, és ezeket nyugodt szívvel ajánljuk nektek is, ha hasonló típusú wellness hétvégét terveztek.

Három remek wellness célpont őszi szünetre

Pécsi szaunázás dzsesszel és orgonával

Pécs az ország egyik legizgalmasabb városa: itt még a kocsmázás is valódi kulturális élmény, és talán csak a pesti romkocsmák és Prága ódon sörözőinek élménye említhető egy lapon pécsi kocsmák bohém atmoszférával. Ebbe mindenképpen érdemes belekóstolni még akkor is, ha a wellness program mellett emelkedettebb szellemi értékek kedvéért utaztok a baranyai megyeszékhelyre. A magas kulturális élmények egyébként akaratlanul is megtalálják az embert itt: elég csak bejelentkezni a város szívében található Palatinus Hotelba, ahol már maga az épület is teljesen új értelmet ad a wellnessnek, hiszen a lenyűgöző szecessziós környezetben és art-nouveau remekművek között nem csak a test, de szellem is felpezsdül. Az ilyen díszletek még a művelődésre kevésbé fogékony emberben is felkeltik az érdeklődést, hogy két masszázs között kicsit jobban beleássa magát Pécs kulturális életébe. Mi a magunk részről egy pécsi wellness hétvégét dzsesszel és komolyzenével kombinálnánk. Semmiképpen nem hagynánk ki például egy orgonakoncertet a Bazilikában, és mivel szinte hetente jön egy fajsúlyosabb komolyzenei vagy jazzelőadó a városba, biztos, hogy találnánk kedvünkre való muzsikás programot akkor is, ha épp nincs orgonakoncert.

Három remek wellness célpont őszi szünetre

Jacuzzi Sopronban, vásárlás a határon túl

Sopron semmivel sem kisebb rangú város mint Pécs, ha kultúráról és hagyományokról van szó, ám ide mégsem a szellemi értékek miatt jönnénk wellness hétvégére, hanem mert olyan remek városok vannak elérhető közelségben, mint Pozsony és Bécs. Egy soproni hétvégén mi praktikusan összekötnénk a kellemest a hasznossal, és a lazító jacuzzis fürdőzések között kiruccannánk például Bécsbe, hogy megszemlézzük a fontosabb bevásárlóutcákat, és előrelátóan beszerezzünk innen egy-két kuriózumnak számító ajándéktárgyat karácsonyra. Pozsony szintén ideális helyszín erre, különösen akkor, ha unjuk már Budapest vagy a többi magyarországi város üzleteinek kínálatát, és valami újdonságra vágyunk. Bécsben magunknak például ruhákat vásárolnánk, Pozsonyban pedig különleges likőröket és más snapszokat lehet jó áron kapni. Az teljesen egyértelmű, hogy Sopronban a Lővért választanánk szállásnak, mert príma a wellness részlege, arról nem is beszélve, hogy ez a legjobb hagyományokkal rendelkező és megfizethető árú hotel a városban.

Három remek wellness célpont őszi szünetre

Balatonfüred – úszás, masszázs, bortúra

Fürednek legtöbben csak a nyári arcát ismerik, pedig az őszi-téli időszakban szerintünk vonzóbb és bájosabb ez a város. Ha lehet, mi ilyenkor látogatunk ide, mert kisebb a zsúfoltság, és több idejük, türelmük van ránk a vendéglátósoknak. Itt sportosabban telik a wellness, mert a Marina hotelben elég jó méretű úszómedence van, és azon versenyzünk már kora délelőtt, hogy ki tudd több hosszt lehúzni egy óra alatt. Azért nem visszük túlzásba a sportot, mert az időnk másik felét általában borozással töltjük – ez legalább olyan jó kikapcsolódásnak bizonyult az elmúlt években, mint az úszás, azzal a különbséggel, másfajta fáradtság vesz erőt az emberen a bortól. A környéken rengeteg nagyszerű családi pincészet van – mi Füred és Dörgicse között vagy tucatnyit bejártunk már –, és nem csak nagyobb nevű borászokat érdemes felkeresni, hanem az egészen kicsi birtokokat is, mert itt igazi csemegékre bukkanhatunk. Persze ezeket célszerű előtte telefonon felhívni, mert nincs mindig a hordói mellett a gazda, a nagyobbaknál viszont általában fix nyitva tartás van, és rendszerint szervezett borkóstolásra, borbemutatóra is van lehetőség.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top