Sztárok

10 dal, amivel George Michael ajándékozott meg minket

A teljes érzelmi skálát megjárta az 53 évesen elhunyt George Michael, és ezt képes volt a dalaiba is belevinni. Összegyűjtöttünk néhányat az énekes legismertebb számaiból, és leírtuk, nekünk mit jelentenek. Ezzel a válogatással emlékezünk a zenészlegendára.

1. A felszabadult hangulatért: Faith

Roman Polanski rendezőt is megihlette, a Keserű méz című filmben hallhatjuk George Michael dalát. A felszabadult hangulat mondjuk mindenkinek mást takar: egy autózást vagy egy nyaralós délutánt, esetleg egy flörtöt.

2. Házibuliban tetszelgős: Fast Love

George Michael egy energikus dalt akart, ami nem szövegorientáltan ad hangulatot. Mivel a megkérdezettek többségének egy laza házibuli jutott eszébe, egy kis flörtölés vagy a kamaszszerelem, az énekes üzenete célba ért.

3. Megcsalós és ágyba bújós: Careless Whisper

A rajongókat elkeserítette az énekes, amikor beismerte, hogy a dalt nem valami mély érzelmi motivációból írta. Sokaknak ez jelentette a szerelem fájdalmas részét, a megcsalást, a szakítást és a felelőtlen pillanatot, amikor engednek a csábításnak.

4. Ez a 80-as évek Happy-dala: Wake Me Up Before You Go-Go

Ez egyetlen buliról sem hiányozhatott, de a nap bármelyik pillanatában jókedvre tud deríteni, és még ma is sokan ugrálni és táncolni kezdenek, amikor meghallják ezt a számot. Akárcsak Pharrell Williams Happy című számára manapság.

5. Új kezdetekre:  I Knew You Were Waiting 

Szólókarrierjének kezdetén, 1987-ben Aretha Franklinnel énekelte fel George Michael az I Knew You Were Waiting című slágert, amiért Grammy-díj is járt.

6. Lázadós pillanatokban: Freedom

George Michael nem akart megjelenni ebben a klipben, mert a 90-es években besokallt az állandó szerepléstől. Mivel a dal után pár évvel kiderült, hogy a zenész homoszexuális, sokan ennek a számnak a szövegét is átértelmezték, mint egyfajta vallomást, hogy George Michael többé nem az elvárásoknak megfelelően akart élni.

7. Dögös csajos buli: Father Figure

Az még megvan valakinek, amikor Bridget Jones otthon ül és betesz magának egy zenét, amire táncol, énekel? Na, ez is valami hasonló élményt ad.

8. Egy kis esti hangolódás: Amazing

George Michael magánéletének fontos állomása volt ez a dal. 2004-ben Oprah Winfrey show-jában adta elő, ahol előtte nyíltan beszélt letartóztatásáról, mássága vállalásáról. A dalt akkori élettársának Kenny Gossnak ajánlotta. 

9. Egy sírós dal is kell: Jesus to a Child

A melankolikus hangulatú dalt George Michael azután írta, hogy az egyik legnagyobb szerelme meghalt. Nem véletlen, ha a fájdalom sugárzik belőle…

10. A kihagyhatatlan: Last Christmas

A még a Wham! idejében készült dal 1984-ben jelent meg, és azóta nem telt el egyetlen karácsony sem nélküle, időközben pedig a szerelemesek egyik kedvencévé vált.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top