Sztárok

Életerős férfi, kirobbanó szenvedéllyel

Szép, fiatal, tehetséges, és a világ legnevesebb operaházaiban énekel. Hangját José Curáéhoz hasonlítják, karrierje a Placido Domingo által alapított nemzetközi énekversenyen indult el hat évvel ezelőtt. Magyarországon először mutatkozik be: Verdi Aidájában Radames szerepét énekli augusztus 1-jén és 3-án a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

 

Életerős férfi, kirobbanó szenvedéllyel


Hangfaji besorolása szerint ön “tenore (lirico) spinto”, a hőstenor és a lírai tenor kombinációja, amit Verdi előszeretettel használ az operáiban. Közel áll önhöz a szerző?

Verdi az operairodalom egyik zsenije, aki külön kategóriát teremtett az énekesek számára. A Verdi-énekes elnevezés a hang egyedi sajátosságára utal. Nagyon szeretem a tenorok számára írt dallamait, és ahogyan a szereplőket ábrázolja. Közel állnak a személyiségemhez: életerős férfiak, kirobbanó szenvedéllyel. Pont olyanok, mint maga a zeneszerző.

A margitszigeti Aidában Radames szerepét énekli. A 21. században mit jelent egy olyan műben játszani, amelynek eszméje a halálban beteljesülő szerelem?

Verdi azt meséli el ebben az műben, hogy bármilyen fontos is lehet egy ember, bármekkora politikai hatalom összpontosulhat is a kezében, az életben mégiscsak a szeretet, a hűség és a mások iránti tisztelet a legfontosabbak. Ezeknek az örök értékeknek a megőrzésére ma mindennél jobban kell törekednünk.

Életerős férfi, kirobbanó szenvedéllyel

Jelenleg harminc szerep van a repertoárján.

Tulajdonképpen ezeknek még csak a felét énekeltem el színpadon. Közben újabb szerepeket tanulok, hogy fejlődjön a hangom, és hogy készenlétben tartson.

Miként van módja követni a szakma többi részét?

Természetemnél fogva kíváncsi ember vagyok. Mivel kevés a szabadidőm, főként az interneten tájékozódom. Nagyon szeretem hallgatni a régi hangfelvételeket, a múlt nagy énekeseitől rengeteget lehet tanulni.

Most lép fel először nálunk. Járt már Magyarországon? Mit tervez az itt töltött napokban?

Nem voltam még Magyarországon, ezért is várom nagyon. Sok magyar kollégám és barátom van, végre felfedezhetem kicsit az ő országukat. Természetesen a munkámra fogok összpontosítani, de ha marad időm, amit csak lehet, megnézek Budapesten.

Életerős férfi, kirobbanó szenvedéllyel

További információk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top