Sztárok

Tizedik lett ByeAlex – így fogadta az eredményt

Tizedik lett ByeAlex az Eurovíziós Dalversenyen, 84 pontot szerzett a magyar fiú. Eddig csak kétszer szerepeltünk jobban a versenyen.

Tizedik lett ByeAlex - így fogadta a döntőtEz a harmadik legjobb magyar eredmény. Eddig csak Bayer Friderika és Rúzsa Magdi előzte meg a Kedvesemet.

ByeAlex a közösségi oldalán elárulta, hogy ő maga is a győztes dánoknak szurkolt. „Na mit szóltok, TOP 10!? Németországtól 12 pont? Én a dánoknak drukkoltam. Köszönöm mindenkinek. Hamarosan összefoglalom az elmúlt pár hónap élményeit. Hajrá magyarok! Megmondtam: MAGYARUL énekelek!”

Szerintem önmagáért beszél, hogy Magyarország eddigi harmadik legjobb eredményét értem el az Eurovízión, ráadásul 12 pontot kaptam a németektől. Úgy érzem, kiderült, hogy Európa nyitott egy új dologra, sokakban benne volt: egy énekes magát hozza, ne pedig másoljon” – mondta ByeAlex, és hozzátette: nem kell feldolgoznia, hogy a semmiből jőve néhány hónap után a 10. lett az Eurovíziós Dalfesztiválon. „Tudom, hogy sokat kell még fejlődnöm, mert jó dalszerzőnek gondolom magam, de előadóként még van hová előrelépnem. Nagyon jó érzés volt tizenvalahány-ezer embernek énekelni az Arenában, most nem volt bennem idegesség, mint az elődöntőben” – hangsúlyozta ByeAlex.

 

Kiktől kapott pontot Magyarország:

San Marino – 6 pont
Svédország – 3 pont
Albánia – 8 pont
Hollandia – 7 pont
Szerbia – 2 pont
Norvégia – 2 pont
Olaszország – 3 pont
Finnország – 10 pont
Bulgária – 6 pont
Észtország – 4 pont
Németország – 12 pont
Görögország – 2 pont
Horvátország – 4 pont
Svájc – 10 pont
Litvánia – 5 pont

A versenyt egyébként Dánia nyerte.

„Örülök, hogy a döntőben vagyok és elénekelhettem a dalomat a saját anyanyelvünkön. Úgy éreztem, hogy ettől maradok hiteles. A döntőbe jutás után már minden ajándék volt. Rettentően fáradt vagyok, nem sok időm volt mostanában pihenni” – nyilatkozta ByeAlex, aki korábban elmondta, hogy a svédektől, a dánoktól, a németektől, a britektől is azt hallotta, tetszik nekik, hogy magyarul énekli a dalt. Ezért biztosan nem is engedi kiadni angol nyelven a Kedvesemet. Hozzátette: a malmői élmény mindenképpen hasznos tapasztalatokat hoz számára. Például abból a szempontból, hogy szokja a tömeget, hiszen itt tízezer ember előtt lépett fel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top