Sztárok

Azurák ma már másképp látja

A család hozza meg a változást az ember fogyasztási szokásaiban – véli Azurák Csaba, aki gyerekei születése óta nézi meg jobban, milyen élelmiszereket vásárol. A műsorvezető szerint jó irány az, hogy a legjobb minőségű élelmiszerekből egyre több magyar termék kerül a polcokra.

“A családalapítás előtt, a második és harmadik “x” között nem igazán számít az embernek, hogy mit iszik, és mit eszik. Ezekben a bulisabb években, valljuk be, az embernek inkább a mennyiség és az ár számít, nem a minőség” – jelentette ki hamiskás mosollyal Azurák Csaba, aki beismerte: diákévei alatt ő sem a minőséget kereste. A TV2 Tények népszerű híradósa szerint az ember olyan életpályát jár be, amelynek során egy nap rájön: egyáltalán nem mindegy, hogy mit vásárol vacsorára.

Azurák ma már másképp látja

“A fordulópont a családalapítás. Én magam is akkor kezdtem észbe kapni, amikor családom lett, és rájöttem, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy mit teszünk a gyerek elé” – summázta fogyasztási szokásaiban beállt változások lényegét Azurák. A műsorvezető azóta megnézi, hogy miből áll egy-egy élelmiszertermék összetevőinek listája, és azt is, hogy hol készült.

Jó hír számára, hogy hazánkban a minőségkedvelők könnyen megtalálhatják a számításukat. A magyar élelmiszertermékek ellenőrzése nemzetközi szinten is szigorúnak számít, a hazai élelmiszerbiztonsági helyzet még az unión belül is jónak mondható, világszinten pedig az élmezőnyben van. “Jó látni azt is, hogy az olyan élelmiszerek, amelyek korábban szinte minden esetben külföldről érkeztek, ma már magyar gyártótól is rendelkezésre állnak. Újra vannak kiváló magyar élelmiszerek a polcokon, ami kifejezetten jó hír” – jelentette ki Azurák.

A műsorvezető a minőségi hazai élelmiszerek melletti elkötelezettsége miatt, és persze a buli kedvéért vett részt a nemrég lezajlott Coop Rallyn is. “Olyan ez, mint egy osztálykirándulás, csak itt nem várakat, hanem gyárakat nézünk meg” – foglalta össze röviden Azurák, hogy miben áll számára a Rally lényege. A hazai élelmiszereket előállító üzemek meglátogatása valóban érdekes program, hiszen a szigorú higiéniai és biztonsági előírásokkal rendelkező termelő egységekbe az átlagember sosem juthat be. A szakmai program célja, hogy gyárlátogatások, termékbemutatók, ügyességi feladatok keretében a figyelem középpontjába állítsa a hazai termeléssel kapcsolatos kérdéseket, és bemutassa a meglátogatott minőségi termékeket előállító és feldolgozó cégeket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top