Sztárok

Ezektől szétdurran az agyad – 15 idézet a ma 69 éves Arnold Schwarzeneggertől

Arnold Schwarzenegger testépítő-filmsztár-expolitikus július 30-án ünnepli a 69. születésnapját. Nem is olyan régen Magyarországon is járt, hogy egy úgynevezett Siker-nap keretében előadást tartson. Sikeressé kívánta tenni a magyar nemzetet. Schwarzi hajlamos kiakasztani a hallgatóságát. Íme a 15 legmeredekebb, legbicskanyitogatóbb mondat, ami valaha elhagyta a száját.

A boldogságról

A pénz nem tesz boldoggá. Jelenleg ötvenmillió dollárom van, de nem vagyok boldogabb annál, mint amikor még csak negyvennyolcmillió dollárom volt.

(részlet egy motivációs beszédéből)

A gyúrásról

Gyúrni olyan érzés, mint szexelni. Mindennap kétszer, de néha háromszor is edzek. Ilyenkor mindig rendesen felpumpálom magam. Olyan ez, mintha egész nap egyfolytában orgazmusom lenne.

(részlet egy még fitneszbajnokként adott interjújából)

15 Arnold Schwarzenegger idézet, amitől szétdurran az agyad

Az adózásról

Mindig azt mondom a könyvelőmnek, hogy ha kételyeid vannak az adózásommal kapcsolatban, akkor fizess többet! Nekem nincsenek Kajmán-szigeteki offshore számláim. Nem viccelek. Szeretek adót fizetni!

(részlet az Emlékmás című önéletrajzi könyvéből)

A melegházasságról

Úgy gondolom, hogy a melegházasság olyasmi, aminek egy férfi és egy nő között kellene létrejönnie.

(részlet egy 2003-as, még kaliforniai kormányzóként előadott beszédéből)

15 Arnold Schwarzenegger idézet, amitől szétdurran az agyad

Az önbizalomról

Úgy éreztem, hogy vezetőnek születtem. Fel kellett kerülnöm a plakátokra! Nekem kellett vinnem a hátamon a filmet! Tudtam, hogy mások ezért hülyének nézhetnek, de akkor is meg voltam győződve róla, hogy egy született vezető csak akkor lehet ténylegesen is azzá, ha úgy is kezeli magát, és a lelkét is kidolgozza ennek érdekében. Ha az ember nem hisz magában, miért higgyenek benne mások?

(részlet az Emlékmás című önéletrajzi könyvéből)

A globális gondolkodásról

Semmiképp sem szeretnék visszatérni a politikába, mert számomra ott az álomállás – az Egyesült Államok elnökéé – nem elérhető. Az a feladatom, hogy szórakoztassam a világot. Erről szól a testépítés, és erről szól a színészkedés is. Mindig globálisan gondolkodom. Kormányzóként is próbáltam olyan politikát folytatni, ami hatással lehet az egész világra azáltal, hogy érint más államokat és más kormányzókat. Mivel a tengerentúlról jövök, és rengeteget utazom, leginkább világpolgárnak érzem magam.

(részlet az Independent című brit lapnak adott idei interjújából)

15 Arnold Schwarzenegger idézet, amitől szétdurran az agyad

A nem tökéletes csajokról

Ha ránézek egy csajra, aki ugyan nem tökéletes, de mégis beindít bennem valamit, nem hezitálok, hanem randira hívom. Ha jó vele a szex, részemről akár nyolcvankilós is lehet, egyáltalán nem érdekel.

(részlet egy 1977-es, Oui magazinnak adott interjújából)

A hatalomról

Engem mindig is a nagy hatalommal rendelkező emberek – diktátorok és hasonlók – nyűgöztek le. Egyszerűen hatással vannak rám az olyanok, akikre aztán több száz, vagy akár több ezer év – mint Jézus esetében – után is emlékszik az emberiség.

(részlet az Acélizom című dokumentumfilmjéből)

15 Arnold Schwarzenegger idézet, amitől szétdurran az agyad

A gondoskodásról

A hatalomhoz és az uralkodáshoz való viszonyom teljes mértékben meghatároz engem. Az embereknek szükségük van valakire, aki vigyáz rájuk. A népesség 95%-ának meg kell mondani, hogy mit kell tennie, és hogyan kell viselkednie.

(részlet az U.S. Newsnak adott 1990-es interjújából)

15 Arnold Schwarzenegger idézet, amitől szétdurran az agyad

Az izmokról

Az izom akkor nő, ha az ember képes túllépni a fájdalomküszöbön. Hiába érzi a fájdalmat, csak megy tovább előre. Ez különbözteti meg a bajnokokat a többiektől – a bajnokoknak van tökük túllépni a fájdalomküszöbön.

(részlet a The Guardiannek adott 2009-es interjújából)

A szépen kidolgozott testről

Ha szépen kidolgozott tested van, és magabiztos vagy, akkor azon kapod magad, hogy az emberek örömmel követnek az utadon, melletted akarnak állni, és meg akarnak neked tenni dolgokat.

(részlet az Arnold: The Education of a Bodybuilder című könyvéből)

15 Arnold Schwarzenegger idézet, amitől szétdurran az agyad

Az adományokról

Ahogy azt tudhatják, nincs szükségem arra, hogy pénzt fogadjak el másoktól. Van bőven elég saját pénzem. Az emberekért fogok döntéseket hozni.

(részlet a kormányzói választási kampánybeszédéből)

A szép nőkről

Ha meglátsz egy jó fenekű, jó mellű szőkét, akkor azt mondod magadnak: biztosan teljesen hülye lehet, mert nincs más, amit felkínálhat. Ez sok esetben biztosan így is van. De aztán mindig ott van az az egy, akinek olyan az esze, amilyen a melle, és csodálatos, mint az arca, és gyönyörű, mint amilyen tökéletes a teste, és ettől az emberek sokkolva érzik magukat.

(részlet egy 2003-as Esquire interjújából)

15 Arnold Schwarzenegger idézet, amitől szétdurran az agyad

A marketingről

Az ember megcsinálhatja a világ legjobb filmjét, de ha a nézők nem tudnak róla, olyan, mintha semmit sem csinált volna. Csak csodálkozni tudok azon, hogy a világ legnagyobb művészei Michelangelótól Van Goghig alig adtak el valamit a műveikből, mert nem tudták, hogyan kell.

(részlet az Emlékmás című életrajzi könyvéből)

A környezetvédelemről

Tényleg van magánrepülőgépem, de mindig menetrend szerinti járatokon utazom, amikor környezetvédelmi konferenciákra megyek.

(frappáns reakciója, miután az amerikai sajtó kétségbe vonta környezetvédelmi szándékait)

15 Arnold Schwarzenegger idézet, amitől szétdurran az agyad

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top