Sztárok

Tömegével jelentkeznek Kevin Spacey áldozatai

Húsz korábbi munkatársa vádolta meg Kevin Spacey-t szexuális zaklatással, mindannyian annak a színháznak dolgoztak, amelynek Spacey 11 évig művészi igazgatója volt.

Tovább dagad a szexuális zaklatási botrány Kevin Spacy körül, csütörtökön a londoni Old Vic színház húsz munkatársa vádolta meg a színészt azzal, hogy zaklatta őket. A bejelentők mindegyike férfi, akiket 1993 és 2015 között molesztált Spacy, aki 2004 és 2015 között a színház művészeti igazgatója is volt.

A színház magyarázata szerint azért nem derült fény korábban Kevin Spacey szexuális visszaéléseire, mert egyfajta kultstátusz alakult ki körülötte, ami visszatartotta az áldozatokat a feljelentéstől. A 20 eset közül mindössze egyről szerzett tudomást a színház vezetősége. A most véget ért belső vizsgálat megállapította, hogy a fiatal színészek nem mertek a zaklatásukról beszélni és segítséget kérni.

A BBC szerint a színházat mélységesen megdöbbentették a Kevin Spacey ellen felhozott vádak, és bocsánatot kért, amiért olyan környezetet hozott létre, amelben ilyesmi megtörténhetett. A jelenlegi vezetés ígéretet tett arra is, hogy ezen változtatnak.

Legutóbb a Kártyavár című sorozat egyik fiatal asszisztense jelentette be, hogy Spacey a forgatás alatt zaklatta őt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top