Sztárok

Zaklatás miatt váltott iskolát a Mindenki sztárja

Iskolát kellett váltania korábban Hais Dórának, az Oscar-díjat nyert Mindenki főszereplőjének. Az ifjú tehetség részt vesz az UNICEF Aki ver, az nem haver kampányában, és az iskolai bántalmazás ellen küzd.

Sok gyermek még a szüleiknek sem meséli el, ha az iskolában piszkálják, bántják, esetleg kiközösítik. A legutóbbi Oscar-díj-átadón diadalmaskodó Mindenki című rövidfilm főszereplője, Hais Dóra most egy országnak mesélt az őt ért iskolai zaklatásról, miután elvállalta a szereplést az UNICEF és a Cartoon Network közös, Aki ver, az nem haver elnevezésű kampányában.

Amikor nyári szünet után elkezdtük az ötödik osztályt, a lányok megváltoztak. Sokan gondolták úgy, hogy ők már majdnem felnőttek, sminkben és mű­körömmel jöttek suliba, bulizni jártak, szünetben meg a magas sarkú csizmáik sarkát mérték össze, hogy kinek nagyobb. Én ebben nem akartam részt venni, inkább a fiúkkal barátkoztam. Hamar kiközösítettek. Abban az időben csak a tanulás és a sport volt az életem

– mondta a Borsnak Dóra.

„Állandóan cukkoltak és csúfoltak, de az még hagyján, egy alkalommal ez annyira elfajult, hogy amikor egyedül üldögéltem a szünetben és olvastam, egy kukát húztak a fejemre” – folytatta a Mindenki című Oscar-díjas film Zsófiját alakító lány.

Szülei eddig a pontig bírták, majd új iskolába íratták a lányt, ahol újra magára talált.

Dóra a mai napig rengeteget forgat, több osztrák reklámban és filmben is kapott mostanában szerepet, fotózásokra és műugró versenyekre jár. Mégsem lett magántanuló, ennyi elfoglaltság mellett is minden reggel beül az iskolapadba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top