Sztárok

Kerényi Miklós Gábor állítja: mindent a színházért tett

Egy színészt az ölébe fektetett és ceruzát dugott a szájába, de Kerényi Miklós Gábor szerint nem volt szó szexuális zaklatásról.

„Egy meggyilkolt embernek érzem magam, akire mindenfélét rászórtak, aki lemondott a művészeti vezetői posztjáról, nyugdíjba vonult, majd egy fiatalember megvádolta őt egy 1994-es történettel, amelynek ugyan volt volt alapja, de nem teljesen úgy, ahogy ő állította” – mondta Kerényi Miklós Gábor az ATV Egyenes beszéd című műsorában hétfő este. Az Operettszínház volt vezetője hosszú interjúban adta elő Rónai Egonnak saját álláspontját az őt ért vádakról.

A fenti történetben a fiatalember az a Maros Ákos volt, aki először állt a nyilvánosság elé az információval, hogy Kero büntetésből elfenekelte. „Egy alkalommal késett, pontatlan volt. Akkor azt mondtam neki, ha még egyszer elkésik, elfenekelem. Még egyszer késett. Szóltam neki, hogy akkor most mi fog történni, mire azt mondta: jó. Odajött a szobába, én pedig elfenekeltem. Ez egy játék volt. Ezt elismertem, bocsánatot kértem” – fogalmazott a rendező.

Kero határozottan tagadta, hogy bárkinek a nemi szervét fogdosta volna, holott ezzel ketten is vádolják. Ugyanakkor elmesélte – saját szavai szerint – „utolsó nagy zaklatásának” történetét, ami másfél éve esett meg. „Egy fiatalembert a szobám elé hívtam. Megmondtam neki, hogy mit szeretnék vele csinálni. Erre ő azt mondta, hogy próbáljuk meg. Behívtam, bezártam az ajtót. Megkértem rá, hogy feküdjön az ölembe. Oda feküdt. Egy ceruzát dugtam a szájába, és beszéltettem. Egyszer csak kipördült az r hangzója. A srác azóta is hálás érte” – mesélte Kero.

A 67 éves rendező saját módszereit általános iskolai tanáraiéhoz hasonlította, ahol rendszeresen előkerült a méterrúd vagy a kulcscsomó, mint fegyelmező eszköz. „Nem azt mondom, hogy ez helyes, de sokkal szívesebben fogadtuk ezt, mint a hosszú lelkifröccsöt” – vélekedett a művész.

„Rengeteg hibát elkövettem, amire ha most visszanézünk, akkor hiba. Mindenkitől őszintén, tisztelettel elnézést kérek, aki úgy érzi, megbántottam (…) Remélem, fogok még rendezni. Egy csomó mindent biztos, hogy nem úgy csinálnék, mint korábban. Az pedig teljesen ki van zárva, hogy elővegyem a pálcát” – zárta a beszélgetést Kerényi Miklós Gábor.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top