Sztárok

Hosszú Katinka a világon a 2. legjobb úszónő

A Nemzetközi Úszó Szövetség minden évben készít egy rangsort arról, hogy a FINA hat szakágában kik számítanak a legjobbnak. Ennek a hivatalos bejelentése idén december elején lesz, de az eredmények már most kiszivárogtak. Ez alapján Hosszú Katinka a világon a 2. legjobb úszónő.

A swimswam.com nevű szakportál fogta magát, és még a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) hivatalos, december másodikai bejelentése előtt, kiszámolta, hogy kik lettek idén a legjobb úszók. Ezt könnyen megtehette, hiszen a FINA 2015 óta egy pontalapú rendszert hirdetett meg a nyertesek meghatározására, a pontok alapján a szakportál kiszámolta az állást, és részletes összeállítást közölt a legjobb férfi és női úszók idei eredményességéről, illetve az ebből adódó 2017-es rangsorról.

Figyelembe vették az adott sportoló esetében a világbajnokság rangsorát, a világkupa állását, a világrekordokat és az egyes versenyszámokban a világranglistákon elfoglalt helyet is. Ez alapján Hosszú Katinka az év hátralévő versenyeitől függetlenül – a 2014-es, 2015-ös, 2016-os első helye után is – ott van a világelitben, idén minden bizonnyal második lesz. Az első tízben a férfi úszók között nem találunk magyar sportolót.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top