Sztárok

5 érdekesség Georges Leekensről, a magyar labdarúgó-válogatott új edzőjéről

Szerettünk volna 5 dolgot írni a magyar futballválogatott új szövetségi kapitányáról, de rájöttünk, hogy gyakorlatilag minden új, hiszen eddig nem sokat hallottunk róla.

Az MLSZ váratlanul, a hétfő délután 2-re összehívott rendkívüli sajtótájékoztató előtt negyed órával Twitteren bejelentette: Bernd Storck szövetségi kapitány utódja Georges Leekens. A belga szakemberről minden bizonnyal nem sokan hallottak azelőtt, bár sok országban dolgozott már – az utóbbi pár esztendőben minden csapatnál egy évet töltött. Megpróbáltunk 5 olyan dolgot összeszedni róla, ami érdekes lehet, és nem feltétlenül a szakmai múltjába vág. Íme!

1. Leekens felesége Kathleen Dhondt, aki a képek alapján valószínűleg sokkal fiatalabb nála

Kettőjük szerelméről a belga lapok többször cikkeztek már. Amikor például a Georges Leekens-díjat vette át, az asszony elsírta magát. Noha sokan színháznak gondolták, ő állította: „A könnyeim őszinték és igazak.”

Fotó: facebook.com/Kathleen Dhondt

2. A Leekens házaspár közös lányát Gallynak hívják, és a napokban ünnepelte 26. születésnapját.

Fotó: facebook.com/Kathleen Dhondt

3. Mutatjuk, hogy kell kiejteni Leekens nevét!

Talán azért, mert az utóbbi években minden csapattal csak egy-egy évet töltött, de a legkülönbözőbb kiejtéseket hallhatod, ha a linkre kattintasz. 

4. Leekens több könyvet is írt, és négy nyelven beszél: hollandul, franciául, angolul és németül. 

Magyarul egyelőre nem, de talán ez sem kizárt, ha elég ideig marad. 

5. Unokatestvére, Louis Leekens országos tornacsúcstartó Belgiumban, most pedig az ország egyik leghíresebb sportiskoláját vezeti.

Ha nem mond semmit a név, ne magát okolja, Georges Leekens sosem volt része a topfutballnak, még ha kétszer is volt hazája csapatának szövetségi kapitánya. Idén februárig Algéria kapitánya volt, de lemondott, amikor kiestek a csoportban az Afrika-kupán, aztán a ruandai kispad jelöltjei közé került be, de nem őt választották.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top