Sztárok

Elbúcsúztatták Aradszky Lászlót – fotók

Beborították a sárga liliomok a fővárosi Szent István-bazilikát, ahol utolsó útjára kísérték Aradszky Lászlót. Két zenésztársa és barátja, Koós János és Soltész Rezső mondott beszédet.

Szombat délután kísérték utolsó útjára a magyar táncdal legendáját, Aradszky Lászlót a fővárosi Szent István Bazilikában. A rajongók 12 és 15 óra között rótták le kegyeletüket a felravatalozott hamvak előtt, majd 15 órakor kezdődött az egyházi gyászszertartás.

Aradszky László ravatala a fõvárosi Szent István-bazilikában (MTI Fotó: Bruzák Noémi)

A család azt kérte, hogy a búcsúzók ne koszorút hozzanak, inkább egy szál virágot, ha lehet, sárga liliomot. A Blikk tudósítása szerint a sárga liliomok beborították a bazilikát. A szertartáson Aradszky László két zenésztársa és barátja, Koós János és Soltész Rezső mondott beszédet.

Koós János énekes beszédet mond Aradszky László ravatalánál (MTI Fotó: Bruzák Noémi)

Nem szégyellem, hosszú évtizedek után, elsírtam magam. Együtt jártunk ki a Fradi-meccsekre. Mindenki azt hitte, mi folyton zrikáltuk egymást, de ez csak a közönség előtt volt így. Nem búcsúzom el tőle, mert akit szeretek, attól nem búcsúzom el. Nagyon szerettük egymást. Laci pihenjél nyugodtan, ja, hogy el ne felejtsem, nemsokára találkozunk.

Soltész Rezsõ énekes beszédet mond Aradszky László ravatalánál (MTI Fotó: Bruzák Noémi)

Soltész Rezső sem búcsúzott, azt mondta, az énekes dalai itt maradnak, és milliók fogják énekelni őket. „Csak annyit mondhatok mosolyogva: nyugodj békében, Lacikám.”

Ezt követően a közeli hozzátartozók és barátok lekísérték a táncdalénekes földi maradványait a bazilika altemplomába, ahol zárt körű szertartás keretében helyezték el az urnát.

Aradszky László október 8-án, életének 83. évében halt meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top