Sztárok

Szívbe markoló levelet kapott Hosszú Katinka

Halálos ágyáról üzent Hosszú Katinkának a 84 éves korában elhunyt senior úszóbajnok, Germán Ovidiusz András.

Nagyon szívhez szóló levelet kapott Hosszú Katinka. Az üzenetet Germán Ovidiusz András senior úszóbajnok fia, Róbert küldte a háromszoros olimpiai bajnok úszónak. Sőt édesapja kérését tiszteletben tartva a senior úszó legbecsesebb érmeit is Hosszú Katinkának ajándékozta.

A világklasszis sportoló hálája jeléül két dedikált könyvvel kedveskedett Róbertnek.

Íme a szívbemarkoló levél:

Ne haragudj, hogy tegezlek, de kislány korod óta a családunk része voltál a többi sikeres úszóval együtt. A mi családunk egy úszódinasztia volt, de főleg az Édesapám.
A story úgy kezdődik, hogy kb. 2 hete temettem el édesapámat.
84 éves volt és lényegében az uszodából ment a temetőbe. Egy nagyon nagy sportemberről van szó, bár sajnos nagyon kevesen ismerték. Örökös senior úszóbajnok volt és azokon a számokon amiken elindult általában meg is nyerte. Szerény ember volt.
A Budapesti FINA-ra gőzerővel készült és itthon akarta megmutatni, hogy mire képes, de a betegsége sajnos ezt nem tette lehetővé. Kerekes székkel még egyszer ki tudtam vinni az uszodába, hogy a klór illatát, a víz látványát magába szívhassa. Sajnos arra a napra amikor te is úsztál nem tudtam jegyet szerezni.
Egy nap együtt néztük a TV-t és otthonról szurkoltunk valamelyik elődöntődön amikor mondta, hogy személyesen is ismer téged. Mondom tényleg? Azt mondta igen, amikor kicsi kislány voltál, valamelyik versenyen odamentél hozzá és azt mondtad neki, hogy »a bácsi milyen jól úszik…én biztosan nem fogok tudni ilyen jól úszni…« de apukám azt mondta, hogy dehogynem, Te sokkal de sokkal jobban fogsz úszni mint én….
Akkor még kicsi cserebogár voltál ma pedig sikeres sportoló mindannyiunk örömére. Nagyon sok gyereknek, felnőttnek egyaránt példaképe vagy. Apukám tengernyi érmet gyűjtött össze élete során. Osztogatta őket a gyerekeknek.. Azt mondta, ha egyszer találkozom veled adjak neked is egy értékes érmet. Egy LEN vagy FINA érmet. Mert ezeket tartotta a legbecsesebbnek. Csodálkoztam, hogy halálos ágyán ez ilyen fontos volt, hogy elmondja nekem…
Ha elfogadod akkor szívesen valahol valamikor átadom ezeket az érmeket neked, az Édesapám nevében.
Mert ezekben az érmekben benne van az úszás de legfőképpen a sport szeretete. Ő nem tudott olyan magasra jutni mint te, de mint sportot szerető emberek egy dobogón lennétek.
Hálás vagyok nektek férjeddel együtt, hogy ilyen sokat tesztek a magyar úszósportért. Innen hátulról mi sokan nagyon szurkolunk nektek névtelenül is.
Azt kívánom neked Katinka, hogy legyen kitartásod, erőd, egészséged, hogy az összes álmodat valóra váltsd!

Sok szeretettel üdvözöllek: Germán Róbert (Germán Ovidiusz András fia)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top