Sztárok

100 éves korában elhunyt Danielle Darrieux

Százéves korában meghalt Danielle Darrieux, a francia mozi legendás színésznője.

Elhunyt Danielle Darrieux – közölte a színésznő családja. Az egyik leghosszabb karriert tudhattta magáénak Franciaországban és Hollywoodban. A hvg.hu azt írja, hogy Danielle Darrieux, aki májusban ünnepelte századik születésnapját, több mint száz francia és amerikai filmben játszott.

A nő társa, Jacques Jenvrin azt mondta, hogy a színésznő százévesen egy kicsit törékeny volt, és bár már nem látott, nagy életkedve volt. „Az egészségi állapota az elmúlt hetekben egy kisebb esést követően kezdett romlani, kedden pedig elaludt.”

A Wikipédia szócikke szerint Danielle Darrieux tizenhárom évesen szerepelt már a képernyőn, de a sikert csak az 1936-os Mayerling című produkció hozta el számára. 1935-ben feleségül ment a rendező-forgatókönyvíró Henri Decoinhoz, aki arra bátorította, hogy próbálja ki magát Hollywoodban is. Itt az Universal Picturesszel kötött szerződést, és szerepelt is a The Rage of Paris című filmben

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top