Sztárok

Schobert Norbi pert nyert a diszkósok ellen

Sokévnyi meghurcoltatás után a bíróság kimondta, hogy Schobert Norbert nem követett el jogsértést.

A CLS Kiadó polgári peres keresetet indított másodrendű alperesként Schobert Norbert magánszemély ellen jogosulatlan felhasználás miatt. A múlt héten a bíróság kimondta, hogy Norbi nem követett el jogsértést, sőt a CLS Kiadót kötelezték a perköltség kifizetésére. Korábban már Rubint Réka is jogerősen nyert ugyanebben az ügyben.

Az évekkel ezelőtt Személyi edződ Rubint Réka: Add újra önmagad címmel megjelent DVD-n a Compact Disco zenekar CLS által kiadott egyik dalából 50 másodperc hangzott el. Akkor a kiadó beperelte  Rékát és Norbit magánszemélyként, mivel szerintük jogosulatlanul használtak a Fly or Dive című dalukból részletet. A kiadó azt állította, hogy egy sláger reklámcélú felhasználása 100 000–500 000 forint között van, így ha összeadjuk a felhasznált dalrészleteket, körülbelül 400 millióra tehető a meg nem fizetett szerzői díj.

A bíróság most szeptemberi ítélete szerint a CLS Kiadó pert vesztett Schobert Norbert magánszemély ellen, ezért köteles megfizetni a perköltséget, azaz 317 500 forintot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top