Sztárok

Meghalt Hugh Hefner

Hugh Hefner, a Playboy alapítója 91 éves korában hunyt el.

91 éves korában, Los Angeles-i otthonában meghalt Hugh Hefner, a Playboy alapítója.

Hugh Hefner 1926-ban született Chicagóban, felsőfokú tanulmányait az Illinois Egyetemen végezte. Az első Playboyt a saját konyhájában szerkesztette. 1953 végén adták ki az akkor még ismeretlen Marilyn Monroe-val a címlapon. Később a Playboy lett a világ legnagyobb példányszámban eladott férfi magazinja. Lapját sosem tekintette szexmagazinnak, bár hírnevét elsősorban a meztelen playmate-ek nagy, színes fotóinak köszönheti. Nagy teret adott az interjúknak, leghíresebb megszólalói között ott volt Martin Luther King Jr, John Lennon és Fidel Castro is, szerzői között Norman Mailert és Ray Bradburyt is megtaláljuk.

A médiában betöltött szerepe mellett hedonizmusáról is közismert lett, házas- és élettársai között lapja sok modellje tűnt fel. Még idős korában is híres volt a villájában tartott fényűző partikról és a nyuszis magazinban szereplő fiatal barátnőiről. 

Volt olyan időszak, amikor 3 fiatal nővel élt együtt. Erről reality-sorozat is készült:

Hugh Hefnernek több házassága volt, 4 gyermeke született. Utoljára 2012-ben, 86 éves korában nősült meg, a nála majdnem hat évtizeddel fiatalabb Crystal Harrist vette feleségül.

A lapkiadásból multimilliárdossá vált “playboy” üzleti birodalmába kaszinók és éjszakai szórakozóhelyek is tartoznak.

(via /MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top