Sztárok

Megkezdte tanulmányait a 4 éves György herceg

Nagy-Britannia majdani uralkodója, a négyéves György herceg már iskolába megy. Egy londoni magániskola előkészítő osztályában kezdte meg tanulmányait. Eddig tartott a gondtalan gyerekkor, jöhet a felkészülés az uralkodói létre.

II. Erzsébet királynő dédunokája, aki Károly trónörökös és édesapja, Vilmos herceg után a harmadik a brit trónutódlási sorrendben, a Thomas’s Battersea nevű londoni magániskola előkészítő osztályába kezdett járni csütörtökön – írja az MTI. Az intézmény, amelyet a jobb londoni iskolákról összeállított útmutató, a The Good Schools Guide nagy, nyüzsgő, ámde kissé kaotikus iskolaként ír le, 17 604 fontot (csaknem hatmillió forintot) számláz egy tanévre. A nyári és a téli iskolai egyenruha, valamint a sportfoglalkozásokhoz és egyéb különórákhoz előírt ruházat 365 fontba (122 ezer forintba) kerül.

A Thomas’s Battersea-re általában olyan elit angol középiskolák előkészítőjeként tekint a szakma, mint Eton, Westminster vagy Marlborough. A gyereküket ebbe az iskolába beírató szülők az Angliában elérhető lehetséges legjobb oktatást várják el pénzükért. Az iskolába 560 fiú és lány jár 4-től 13 éves koráig.

György herceg egyébként csak a második olyan brit uralkodójelölt, aki iskolai tanulmányai előtt óvodába is járt. Az első Vilmos volt; korábban a brit trón várományosait mindig valamelyik királyi rezidencián készítették fel külön nevelők az iskolai életre. Elsőszülött gyerekét csütörtökön Vilmos vitte az iskolába autóval, amit ő maga vezetett – emeli ki az MTI.

AFP PHOTO / POOL / RICHARD POHLE

A gyerek édesanyja, Katalin hercegné az előzetes tervekkel ellentétben nem kísérte el fiát az első tanítási napra, mivel harmadik gyerekét várja, és – csakúgy, mint két előző terhességének korai szakaszában – ezúttal is heveny rosszullétektől szenved. Emiatt a héten több nyilvános programját is lemondták.

Vilmost és Györgyöt az iskolánál csütörtök délelőtt mindössze egy operatőr és egy fotós várta: a média próbálja tartani magát a hercegi házaspár többször kifejezésre juttatott kívánságához, és a gyerekek körül nem csapnak nagy felhajtást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top