Sztárok

Ennyit kereshet a vizes vébén Hosszú Katinka

A Blikk Hosszú Katinka további esélyeit latolgatta a vizes vébén. És arról is szó esett, hogy mindez mit jelent anyagilag.

Hosszú Katinka hétfőn megszerezte az első aranyérmét az idei vizes vébén. 12 ezer szurkoló fülsiketítő buzdítása mellett lett aranyérmes a 200 méter vegyesen. “Egy kicsit úgy érzem magam, mintha ez lett volna életem első győzelme. Teljesen más volt, mint Rióban, ahol az álmomért úsztam, azért, hogy olimpiai bajnok legyek. Itt, a Duna Arénában közelről éreztem, hogy mennyien szurkolnak nekünk, magyaroknak, így olyan érzésem volt, nem csak magamért úszom. Ez az aranyérem sokkal többet jelent nekem, mint az olimpiai első hely” – mondta Hosszú Katinka.

A Blikk szerint az első hellyel anyagilag is jól jár, hiszen a nemzetközi szövetségtől 5,5, a magyar államtól pedig 2,5 millió forint jutalmat kap kiváló teljesítményéért. A lap kérésére Verrasztó Zoltán világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüst- és bronzérmes korábbi úszó latolgatta Hosszú Katinka esélyeit, aki szerinte még két arany- és egy bronzérmet nyerhet (arany: 200 méter hát, 400 méter vegyes, bronz: 200 méter gyors). Ez a teljesítmény további 20 millió forint bevételt jelenthet a számára.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top