Sztárok

Kedvenc dala díszíti Somló Tamás sírkövét

Különleges idézet került Somló Tamás Sírkövének hátoldalára. Presser Gábor mesélt róla.

Az egy éve elhunyt Somló Tamás sírkövének avatására gyűlt össze tegnap a kőbányai Kozma utcai izraelita temetőben a zenész családja, zenész- és művésztársai. Léderer Pál az esemény alkalmából mintegy beszélgetve az eltávozott zenésszel, felidézte az elmúlt egy év fontosabb családi és közéleti eseményeit, megjegyezve, Somló Tamás a bosszantó körülmények felidézésekor mindig azt mondta: “Amíg élünk, zenélünk.” 

A megemlékezésen a tágabb család és a barátok mellett sok ismerős bukkant fel. Az LGT legendás vezetője, Presser Gábor az elsők között érkezett meg a szertartásra, ahol ott volt Frenreisz Károly, Horváth Charlie, Závodi János és Hegedűs D. Géza is – írja a Blikk.

Az egyszerű, ám szép sírkő hátoldalán Somló Tamás aláírása felett egy szöveg nélküli kotta áll. A szertartás végén Presser Gábor elárulta, a Ha a csend beszélni tudna című dal kottája ez, amely a zenész legkedvesebb nótája volt, zenéjét ő maga szerezte, a szövegét Adamis Anna írta. 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top