Sztárok

10 szuper sorozat, aminek a folytatására hiába várunk

Huszonhat év után folytatódott a Twin Peaks, nem gondoltuk volna, mégis készültek új részek az X-Aktákból és több évtized kellett ahhoz is, hogy újra legyen a tévében Dallas, szóval a reményt soha nem kell feladni, ám így is akad jó néhány sorozat, ami érdemtelenül hamar véget ért, pedig mi iszonyatosan örültünk volna a folytatásnak.

Firefly

10 szuper sorozat, aminek a folytatására hiába (?) várunk

Évadok száma: 1 (2002)

A Fox csatorna mindent megtett azért, hogy elássa Joss Whedon fantáziadús, westernelemekkel tarkított sci-fijét – pocsék időpontokban, rossz sorrendben adták a részeket –, a szériának mégis rendkívül masszív rajongótábora alakult ki, és még ma is hatalmas kultusza van az elkészült tizenegy résznek. Végül egy mozifilm (Serenity) azért még készült hozzá, de ebben a szériában ennél sokkal több kraft volt.

Carnivale: A vándorcirkusz

10 szuper sorozat, aminek a folytatására hiába (?) várunk

Évadok száma: 2 (2003-2005)

Menny és Pokol, jó és gonosz háborúja egy vándorcirkusz társulatában dőlhet el. Az HBO Emmy-díjakkal jól megtűzdelt sorozatát a magabiztos alkotók nyolc évadra tervezték, csakhogy a kritikai siker mellől hiányoztak a nézők, akik eleinte ugyan sokan voltak, de túl korán lemorzsolódtak. Az amúgy sokszor türelmes csatorna ezúttal nem volt az – a sorozat gyártási költsége akkoriban nagyon magasnak számított –, és még azelőtt elkaszálta szériát, hogy az alkotói igazán kibontakozhattak volna.

Jóbarátok

10 szuper sorozat, aminek a folytatására hiába (?) várunk

Évadok száma: 10 (1994-2004)

Lehet azon vitatkozni, hogy egy tíz évadon át tartó sorozat túl korán ért-e véget, de az biztos, hogy a Jóbarátokat a sikerei csúcsán hagyták abba, és még nagyon távol álltak attól a bizonyos lejtmenettől. A döntésben közrejátszott a szereplők egyre magasabbra szálló gázsija is, de az biztos, hogy igény lenne a folytatásra, hiszen alig készülhet még ma is olyan interjú a szereplőkkel, ahol erre nem kérdeznek rá. Időnként felröppen a pletyka egy új évadról, és szó volt már egy mozifilmről is, de lássuk be: szinte semmi esély, hogy ez megvalósuljon, és ha igazán őszinték akarunk lenni magunkkal, akkor tudjuk, hogy a Jóbarátok már úgysem lehetne ugyanolyan, mint régen.

A terminátor: Sarah Connor krónikái

10 szuper sorozat, aminek a folytatására hiába (?) várunk

Évadok száma: 2 (2008-2009)

A Terminátornak nemcsak a mozifilmes folytatásokkal van pechje (kivéve persze a második részt), hanem a tévésorozat verzióval is. A kritikusok ugyan nem rajongtak érte nagyon, a nézők közül sokan mégis keblükre ölelték Sarah Connor kalandjait, csak sajnos nem elegen ahhoz, hogy két évad után folytatni akarják. A rajongótábor ezt azóta is bánja, különösen azért, mert a széria a második évadra igazán sokat fejlődött.

Hazudj, ha tudsz!

10 szuper sorozat, aminek a folytatására hiába (?) várunk

Évadok száma: 3 (2009-2011)

Három évad és 48 epizód után a Fox úgy döntött, nincs értelme folytatni a Tim Roth főszereplésével készült szériát, amiből izgalmas dolgokat tudhattunk meg a testbeszédről, az árulkodó arckifejezéseinkről és úgy általában a pszichológiáról. A vicc az, hogy ugyan fokozatosan csökkent a nézettség, az utolsó részekre ismét megemelkedett, de ez sem győzte meg a csatornát arról, hogy adjon az alkotóknak még egy esélyt. Nemrég felröppent a folytatás lehetősége, sőt akár egy mozifilmé is, de egyik eshetőség sem volt igazán komolyan vehető.

Veronica Mars

10 szuper sorozat, aminek a folytatására hiába (?) várunk

Évadok száma: 3 (2004-2007)

Minden idők egyik legszerethetőbb apa-lánya kapcsolata volt látható ebben a magánnyomozós, agyas és játékos krimisorozatban, ami ugyan sztárrá avatta Kristen Bellt, és rengetegen rajongtak érte, de sosem annyian, hogy a tévécsatornák igazán akarják a folytatást. Bár a negyedik évadhoz még egy előzetes készült, a helyzet az, hogy a harmadik után elkaszálták. A résztvevők és a rajongók viszont annyira lelkesek voltak, hogy közösségi finanszírozással összedobták egy Veronica Mars mozifilm több millió dolláros árát, ami elkészült, és 2013-ban látható volt a mozikban (persze nem a magyarokban).

A sebész

10 szuper sorozat, aminek a folytatására hiába (?) várunk

Évadok száma: 2 (2014-2015)

Bár a második évad látszólag a főszereplő halálával ért véget, sokáig mégis arról volt szó, hogy a XX. század eleji kórházi életet fájó aprólékossággal bemutató A sebész nem ér itt véget. A széria kreátora, Steven Soderbergh ugyan Clive Owen sztoriját tényleg lezárta, azonban magát a sorozatot hat évadosra tervezte, de azzal a kikötéssel, hogy két évadonként szereplőket cserélnek, és új kórházas sztoriba kezdenek. A Cinemax azonban ezt a tervet nem támogatta, és a történetszál végén lezártnak tekintették a szériát.

True Detective – A törvény nevében

10 szuper sorozat, aminek a folytatására hiába (?) várunk

Évadok száma: 2 (2014-2015)

Minden idők egyik legjobb tévés krimisorozata volt a True Detective Matthew McConaughey és Woody Harrelson főszereplésével, csakhogy az alkotók ezt egy antológiasorozatnak szánták, ahol minden évadban új ügyeket, új helyszíneket és új nyomozókat kapunk. A másodikban tartották ehhez magukat, és a közelében sem voltak az első évad színvonalának, azonban a nézettséget ez nem sínylette meg. A hírek szerint már néhány epizódot megírtak a harmadik évadból, de valljuk be, McConaughey, Harrelson és New Orleans mocsarai nélkül ez már sosem lesz az igazi, arról pedig nincs szó, hogy visszahoznák őket. Bár McConaughey tett már olyan megjegyzést, hogy ő szívesen visszatérne… Az HBO mindenesetre nem sietteti a dolgot, de a maguk részéről nagyon is szeretnék, ha lenne folytatás.

Deadwood

10 szuper sorozat, aminek a folytatására hiába (?) várunk

Évadok száma: 3 (2004-2006)

A gondolkodó emberek westernjének is nevezett Deadwood már csak a csodálatosan kimunkált dialógusai miatt is megérdemelte volna a folytatást, ám a számok nem voltak kegyesek David Milch sorozatával, és még azelőtt véget vetettek neki, mielőtt igazán nagyot szólhatott volna. A félbehagyottság miatt a rajongótáborban máig rengetegen vannak, akik nagyon szeretnék a folytatást, és ha sorozat formájában nem is, mozifilmként talán van rá kis esély. Ezt az alkotók is szorgalmazzák, csak sajnos nem haladnak vele annyira…

Halottnak a csók

10 szuper sorozat, aminek a folytatására hiába (?) várunk

Évadok száma: 2 (2007-2009)

Az Emmy-díjak nagyon szépek, csak sajnos nem sokat érnek, ha egy tévétársaság arról dönt, hogy érdemes-e folytatni a sorozatot. A Halottnak a csók legnagyobb baja az volt, hogy a maga idejében túl eredetinek és beskatulyázhatatlannak számított. Végül is egy pitekészítő srácról szólt, aki képes feltámasztani a halottakat, és különböző gyilkossági ügyekben kezd nyomozni (“Könnyebb megoldani a gyilkosságokat, ha megkérdezheted a halottól, hogy ki ölte meg.”). A kasza mellett a csatorna nemcsak az alacsony nézettség miatt döntött, hanem azért is, mert az akkor beköszöntő írósztrájk is megnehezítette a dolgukat.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top