Sztárok

Titokban búcsúztak el Usztics Mátyástól

Usztics Mátyástól külön szertartáson búcsúzott a családja és a barátai, valamint a pályatársai. Mindkét ceremónia titokban zajlott, kizárták a nyilvánosságot, hogy nyugodtan emlékezhessenek.

A Nemzeti Kamara Színház alapítója, Usztics Mátyás április 29-én hunyt el, ám temetésének részleteit a barátai sem ismerik, a családja a nyilvánosság kizárásával, titokban búcsúzott el tőle. “Mi sem ismerjük Mátyás végső nyughelyét” – magyarázta Pelsőczy László, Usztics Mátyás jó barátja és kollégája, aki szertartást is rendezett, hogy a barátok is elbúcsúzhassanak, de ennek sem kürtölték szét az időpontját.

“Egy igazi szertartást akartam, ahol együtt emlékezhetünk Usztics Mátyásra. Pesten az Árpád-házi Szent Margit-templom plébánosával évek óta jóban vagyunk, így megkértük arra, hogy tarthassunk egy megemlékezést a Lehel téri templomban. Mindannyian fájdalommal a lelkünkben, mégis tiszta szívvel búcsúztattuk el Mátyást. Ezen a szertartáson főként mi, a Nemzeti Kamara Színház egykori és jelenlegi tagjai vettünk részt, akik velem együtt szerették volna utolsó útján kísérni Mátyást” – árulta el Pelsőczy a Blikknek.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top