Sztárok

8 híres nő, akik anyaként is jó fejek tudtak maradni

Ezeknek a híres nőknek nem okoz gondot összeegyeztetni az összeegyeztethetetlent: sikeresek a karrierjükben, bírják a nyilvánosságot, de közben jó anyák is. És egyáltalán nem azért, mert tökéletesek, sőt éppen ellenkezőleg: azért, mert mernek és tudnak is hétköznapi, néha esendő emberek maradni.

Ország-világ nyilvánossága előtt gyereket nevelni nem egyszerű feladat, pláne ha a híres anya még a karrierjéről sem mond le mellette. A sztárvilágban azonban így is sok olyan nő akad hazánk határain innen és túl is, aki nemcsak eleget tesz minden anyai kötelességnek és szakmai kívánalomnak, de még robottá sem válik közben, sőt kifejezetten lazán, emberien vagy alkalomadtán akár esendőn áll a szerepeihez. Íme a legjobb fej celebanyák.

Jessica Alba

A színésznő nemcsak egészséges táplálkozásra neveli két gyermekét, hanem arra is ügyel, hogy a családban mindenki betartsa a “légy szíves/köszönöm szépen” szabályt.

Ennek ellenére olyannyira nem akar mintaszülőnek tűnni, hogy határozottan vallja: az anyáknak nem szabad ítélkezniük egymás felett. “Mindenki igyekszik a lehető legjobbat nyújtani, ami tőle telik. Amikor anyává válik az ember, az a legutolsó vágya, hogy bíráskodjanak felette” – nyilatkozta egyszer, érthető módon nagy sikert aratva szavaival.

8 híres nő, akik anyaként is jó fejek tudtak maradni

Michelle Obama

A Fehér Házban gyereket nevelni páratlanul nehéz feladat – Michelle Obama azonban bámulatos munkát végzett a lassan 19 éves Maliával és a 16-ot nemrég betöltő Sashával. Nem mellesleg úgy, hogy közben first ladyként sem vonult a háttérbe, és még arra is maradt ideje, hogy divatikonná avanzsáljon.

8 híres nő, akik anyaként is jó fejek tudtak maradni

Jennifer Garner

Nem félt kicsit háttérbe tolni a karrierjét, amikor anya lett, de nem is adott fel ész nélkül mindent a családjáért, közben pedig a bulvársajtótól mindig gondosan távol tartotta magát és három gyerekét, sőt még a válást is sikerült a lehetőségekhez mérten békésen elrendeznie Ben Affleckkel, miután a férfi félrelépett. Nem csoda, hogy egy szavazáson celebanya-ideálnak választották.

8 híres nő, akik anyaként is jó fejek tudtak maradni

Michelle Williams

Szakmai sikerei önmagukban is páratlanok, de akkor külön is főhajtásra késztetik az embert, ha tudjuk, hogy Heath Ledger halála óta egyedül neveli lányukat, az immár 11 éves Matilda Rose-t, és a karrierjével csakis utána hajlandó foglalkozni. “Mindig azt kérdezem magamtól, hogyan élhetek és dolgozhatok úgy, hogy közben a lehető legjobb szülő legyek. Szerintem ez a legkomolyabb kreatív tevékenység” – nyilatkozta egyszer ezzel kapcsolatban, hozzátéve, hogy jobban szereti elkerülni Los Angelest is, mert ott a lánya olyan dolgoknak lenne kitéve, amiktől meg szeretné kímélni. Ez bizony nemes áldozat a javából.

8 híres nő, akik anyaként is jó fejek tudtak maradni

Liptai Claudia

Az egyik leghíresebb magyar celebanya, Liptai Claudia sosem volt rest elbüszkélkedni vele, milyen ügyes a lánya, amiből jól látszik, mennyire odavan Pankáért, de közben arra is van gondja, hogy a fölösleges szereplésektől óvja a kislányt, és minden lehetőséget megadjon neki, hogy kedve szerint bontakoztathassa ki a tehetségét. Néhány hónappal ezelőtt ráadásul megszületett a fia is, akit ugyanolyan szeretettel fogadott, mint a nővérét, és hamarosan az is kiderült, hogy Liptai Claudia még paramaminak is jó fej.

Kate Hudson

Goldie Hawn lánya az egyik legszimpatikusabb hollywoodi híresség a megnyilvánulásai alapján, és ez más egyebek mellett annak is köszönhető, ahogyan két férfitól született két gyerekéről szokott nyilatkozni: a szeretet mindig egyértelműen átsüt a szavain, de sosem válik negédessé, sőt a kellő mértékig keresetlen is ahelyett, hogy az ideált játszaná. Jó példa erre egy pár évvel ezelőtti nyilatkozata, amikor a People-nak azt mondta: “Most abban a periódusban vagyok, amikor állandóan azt hallom, hogy »anya«. Imádom a dolgot, de egy idő után elkezd az ember úgy napi százat elengedni belőle a füle mellett – és megtanul csak a megfelelő »anyá«-ra figyelni.” 

8 híres nő, akik anyaként is jó fejek tudtak maradni

Demcsák Zsuzsa

Két gyerekét régóta egyedül neveli, ráadásul egy ideig a reggeli műsorvezetéssel és a családi vállalkozás igazgatásával párhuzamosan gondoskodott róluk. Problémát láthatóan nem okozott neki a dolog – a szuper aranyos Demcsák gyerekeket mindenki ismerheti –, de elmondása szerint végül éppen a családja miatt hozta meg azt a döntést is, hogy a Mokkáról inkább lemond, és máshol folytatja a munkát. 

 

Sarah Michelle Gellar

Tizenöt éve házasok Freddie Prinze Jr.-ral, ezalatt két gyerekük született, és a család nem is lehetne boldogabb. A pletykalapoktól pont olyan távol tartja magát, mint Jennifer Garner (sőt, ő még a férje miatt sem került a bulvár figyelmének középpontjába), helyette inkább egy sor jó ügyet és alapítványt támogat a mellrák megelőzésétől a Habitat for Humanityig. Egészséges életvitelét pedig egyenesen a nagyobbik gyerek, Charlotte érdemének tartja, ugyanis elmondása szerint akkor szerette meg az egész család a friss tejet és gyümölcsleveket, amikor a kislányt szoktatták a tudatos táplálkozásra.

8 híres nő, akik anyaként is jó fejek tudtak maradni

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top