Sztárok

Nem is gondolnád, hány sztárnak voltak híresek már a szülei is

Azt persze nyilván mindenki tudja, hogy Michael Douglas apja, Kirk maga is legendás színész, és talán még azzal is sokan tisztában vannak, hogy Kate Hudson Goldie Hawnt szólítja anyának. De ki emlékszik például Lenny Kravitz vagy Gwyneth Paltrow édesanyjára?

Korunk hírességeinek gyerekeit akkor is ismerjük, ha némi modellkedésen és egy-két értékelhetetlen filmszerepen kívül semmit nem tudnak felmutatni. Ugyanakkor korunk hírességei közül sokan maguk is régebbi korok hírességeinek a gyermekei, csak épp többet értek el, mint saját őseik, és emiatt kicsit a szüleik is az ő árnyékukban élnek. Néhányuk felmenőit persze így is meg tudjuk nevezni, de az alábbiakban alighanem szerepelnek olyan hírességek is, akiknek híres szüleiről ma már tényleg csak a legelvetemültebbek tudnak.

Ben Stiller – Jerry Stiller és Anne Meara

Semmi meglepő nincs benne, hogy a 17 év után váló Ben Stiller komikus lett, hiszen apja és anyja is szakmabeli, ráadásul karrierjük elején együtt is dolgoztak: a Stiller és Meara páros neve a hatvanas évek Amerikájában fogalomnak számított. Később aztán a házasságukat féltve inkább leálltak (milyen szép, nem igaz?), de Jerry a Seinfeld egyik visszatérő epizodistájaként szem előtt maradt, míg Anne-t a nyolcvanas években a Forgatókönyvírók Céhe jutalmazta a The Other Woman forgatókönyvéért. Ben karrierjének beindulása után többször szerepeltek együtt fiuk filmjeiben is, például a Zoolanderben vagy a Nehézfiúkban.

Anne Meara, Ben Stiller, Christine Taylor és Jerry Stiller (Fotó: Getty Images/Dimitrios Kambouris)
Anne Meara, Ben Stiller, Christine Taylor és Jerry Stiller (Fotó: Getty Images/Dimitrios Kambouris)

Malek Andrea – Malek Miklós és Toldy Mária

Az énekes-színésznő (és vele együtt testvére, az ifjabb Miklós) mondhatni dinasztikus hagyományokat képvisel karrierjével, hiszen édesapja, Malek Miklós Erkel-díjas zeneszerző és karmester, édesanyja, Toldy Mária pedig Táncdalfesztivál-győztes énekesnő és énektanár. Nem csoda, hogy már az általános iskolát is zenetagozaton végezte – de az is biztos, hogy magas mércét sikerült megugrania a karrierjével.

Malek Andrea, Malek Miklós és Toldy Márian (Fotó: Schumy Csaba)
Malek Andrea, Malek Miklós és Toldy Márian (Fotó: Schumy Csaba)

Michael Douglas – Kirk Douglas

Talán Hollywood leghíresebb apa-fiú párosáról van szó, aminek több oka is lehet. Az egyik nyilván az, hogy ritka módon a maguk idejében mindketten a legnagyobbak közé jutottak, és meg is tudtak maradni a csúcson, más szóval élő legendák. A másik az, hogy a viszonyuk is kitűnő. A harmadik pedig megint csak az, hogy mindketten élő legendák, hiszen már Michael is veterán, de még Kirk is itt van köztünk, kereken százévesen. Maradjanak is sokáig mindketten!

Michael és apja Kirk Douglas (Fotó: Getty Images)
Michael és apja Kirk Douglas (Fotó: Getty Images)

Angelina Jolie – Jon Voight

Talán Hollywood leghíresebb szülő-gyerek viszályáról van szó, aminek csak egy oka lehet: Jon Voight az Éjféli cowboy és A bajnok Oscar- és négyszeres Golden Globe-díjas szereplőjeként ugyan hatalmas sztár volt a hatvanas-hetvenes években, de a negyvenkettedik születésnapját nemrég ünneplő Angelina Jolie-nak nem volt mintaapja. Mára azért (állítólag) megbékéltek egymással.

Jon Voight és Angelina Jolie (Fotó: Getty Images)
Jon Voight és Angelina Jolie (Fotó: Getty Images)

Gregor Bernadett – Gregor József

Malek Andreával ellentétben Gregor Bernadett nem maradt közvetlenül a szülői kaptafánál, hiszen édesapja, Gregor József operaénekes volt. Ugyanakkor túl messzire sem ment a színésznő, hiszen a színpadot megtartotta a képletből – mi több, bár erre ma már sokan nem emlékeznek, énekelt azért ő is, és még duettje is volt apjával.

Gregor Bernadett és Gregor József
Gregor Bernadett és Gregor József 

Szabó Zsófi – Szabó Gyula

Szintén a családi hagyományokat folytató hazai hírességek közé tartozik az immár babavállalásra készülő Szabó Zsófi, bár egy kicsit ő is tágított a körön, hiszen édesapja, a Kossuth-díjas Szabó Gyula egész életét a színjátszásnak szentelte, Zsófinál viszont már a popzene vagy épp a műsorvezetés is szóba jöhet.

Fotó: Gálos Mihály Samu
Fotó: Gálos Mihály Samu

Bryce Dallas Howard – Ron Howard

A Jurassic Worldből és az Elliott, a sárkányból ismert színésznő apja a hatvanas években két nagy sikerű amerikai sitcom, az Andy Griffith Show és a Happy Days sztárja volt, és játszott az American Graffitiben is, később azonban átült a kamera mögé, és ott is sikeres lett: ő rendezte például a Selyemgubót és A Da Vinci-kódot. Lánya éppen az ő filmjeiben, az Apollo–13-ban, A Grincsben és a nemrég 15 éves – Ronnak rendezői Oscart is hozó – Egy csodálatos elmében játszotta első kisebb szerepeit.

Bryce Dallas Howard és Ron Howard (Fotó: Getty Images)
Bryce Dallas Howard és Ron Howard (Fotó: Getty Images)

Gwyneth Paltrow – Blythe Danner

Gwyneth Paltrow édesanyját majdnem mindenki ismeri a Will és Grace-ből, illetve az Apádra ütökből – legfeljebb csak az nem világos sokaknak a nevek okozta zavar miatt, hogy anyáról és lányáról van szó. Danner azonban nem csak a kétezres években került reflektorfénybe, amikor már gyermeke is híres volt: a sztáranya a hetvenes évektől elismert színpadi színész.

Gwyneth Paltrow és Blythe Danner (Fotó: Getty Images)
Gwyneth Paltrow és Blythe Danner (Fotó: Getty Images)

Kate Hudson – Goldie Hawn és Bill Hudson

Noha a név ez esetben sem árul el sokat, azt már szélesebb körben is tudni szokták, hogy Kate Hudson édesanyja Goldie Hawn, aki maga is emlékezeteset alakított jó pár romantikus komédiában. Ugyanakkor a név is sokat árul el, Kate vér szerinti apja ugyanis az a Bill Hudson, aki a hetvenes évek USA-jában igen népszerű Hudson Brothers zenekar egyik tagja volt. Más kérdés, hogy lánya nevelésében nem vett részt, mert amikor Kate 18 hónapos volt, elhagyta a családot, és megint más kérdés, hogy Kate Hudson így is híres apa mellett nőtt fel, ő ugyanis anyja hű partnerére, Kurt Russellre tekint apaként.

Goldie Hawn és Kate Hudson
Goldie Hawn és Kate Hudson

Miley Cyrus – Billy Ray Cyrus

Korunk egyik legnépszerűbb popénekesnőjének apja a nagyvilágban csak korunk egyik legnépszerűbb popénekesnőjének apja, az Egyesült Államokban viszont – főleg ami a belterületeket illeti – alanyi jogon is hatalmas sztár.  A magyarázat? Amerikában (Amerika belterületein) hihetetlenül populáris zenei stílus, hét betű, azaz country. Hogy a konzervativizmus tartópillérének számító műfaj egyik legnagyobb sztárjának gyerekéből hogyan lett a mell- és ágyékmutogatás nagyasszonya, az érdekes kérdés, de Billy Ray letudja a dolgot annyival, hogy inkább legyen a lánya félmeztelen, de rendes ember, mint fordítva, és meg kell hagyni: ebben így egy szemernyi önellentmondás sincs.

Fotó: Chris Polk/Getty Images
Fotó: Chris Polk/Getty Images

Lenny Kravitz – Roxie Albertha Roker

Ha azt vesszük, hogy az édesanyját Roxie Rokernek hívták, egész nyugodtan kijelenthetjük, hogy Lenny Kravitz egyfajta szerződéses kötelezettséget teljesített, amikor a kilencvenes évek egyik rockikonja lett (bocs). Az anyuka egyébként nem zenei vonalon ténykedett, de ettől még Amerikában igen jól csengett a neve, ugyanis a The Jeffersons című szitkom egyik főszereplője volt.

Fotó: Profimedia
Fotó: Profimedia

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top