Sztárok

George Clooney egymilliárd dollárért adja el a tequilacégét

Eddig azt sem tudtuk, hogy van neki tequilacége. De már nem sokáig lesz.

Egymilliárd dollárért vásárolja meg a Diageo nevű brit szeszesital-gyártó cég a Casamigos tequilavállalatot, amelynek George Clooney az egyik társalapítója. “Ha négy évvel ezelőtt valaki azt kérdezi tőlünk, hogy lesz-e valaha egy egymilliárd dollárt érő cégünk, nem hiszem, hogy igennel feleltünk volna” – idézte az Oscar-díjas amerikai színész és rendező közleményét az amerikai média.

A londoni székhelyű Diageo, amely egyebek között a Johnnie Walker, a Smirnoff és a Guinness márkák tulajdonosa, első körben 700 millió dollárt fizet a Casamigosért, majd tíz év alatt további 300 millió dollárt fizet ki, amennyiben a befektetése megtérülni látszik – írja az MTI.

Clooney 2013-ban alapította a tequilacéget barátjával, Rande Gerberrel – aki nem mellesleg Cindy Crawford férje –, valamint Mike Meldman üzletemberrel. A színész és Gerber többször is szerepelt a Casamigos reklámjaiban. A Diageo szerint az alapítók továbbra is fontos szerepet fognak játszani a márka népszerűsítésében, és némi beleszólásuk is lesz annak jövőjébe. Az eladási procedúra várhatóan az év második felében zárul.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top