Sztárok

Akkor és most: a ma 48 éves Steffi Graf szerelme és karrierje is legendás

Ma ünnepli a 48. születésnapját Steffi Graf, minden idők egyik legjobb teniszezője. A német sportoló 13 éves korában már profik között játszott, ma viszont már csak hobbiból megy le a teniszpályára.

Egy igazi élő legenda, pedig még csak ma 48 éves Steffi Graf.  A teniszező pályafutása csodálatra méltó, és nemcsak a felnőttek néznek fel rá, hanem még ma is sok kisgyereket inspirál a teljesítményével. 

Steffi Graf, ahogyan sokan emlékeznek rá
Steffi Graf, ahogyan sokan emlékeznek rá

A wikipédián Steffi Graf eredményeiről külön fejezet van, de ő ma már csak ritkán ragad ütőt, leginkább csak hobbiból teniszezik. Pedig ezt egykor ő sem tudta elképzelni magáról, hiszen négyévesen fogott először ütőt a kezébe, és kiskamaszként már a profik között versenyzett.

Steffi Graf és Martina Navratilova
Steffi Graf és Martina Navratilova

A sztárságot, ismertséget nem élvezte, csak elfogadta, de örült minden alkalomnak, amikor érdekes emberekkel találkozhatott. 

Steffi Graf és Diana hercegnő
Steffi Graf és Diana hercegnő

Élete legmeghatározóbb találkozása azonban az volt, amikor megismerte André Agassit. 2001-ben házasodtak össze, két év randevúzás után, és az esküvő évében született meg az első gyerekük, majd két évvel később a második. Las Vegasban telepedtek le, és bár a férjével mindketten a tenisz Hírességek Csarnokának tagjai, nem szoktak nosztalgiázni. Legfeljebb akkor, ha a szerelmükről van szó. 

“Nem sokat gondolok a karrieremre. Mondtam is korábban Andrénak, miután én már visszavonultam, és már ő is fontolgatta, hogy ’Fogalmad sincs, milyen hamar elfelejted majd az egészet. Eszedbe sem fog jutni.’… Elrepült gyorsan az egész, és kezdődött egy új élet.”

Steffi Graf 48 évesen is bombaformában van
Steffi Graf 48 évesen is bombaformában van

Hamburgban van Steffi Graf alapítványának a központja, ezért sokszor utazik Németországba, évente úgy ötször biztosan. Ez és a gyerekei nevelése kitölti Graf életét, aki ma is ugyanolyan szerelmes a férjébe, mint megismerkedésükkor, és az érzés kölcsönös. 2014-ben, a teniszpályán, egy hangosbeszélőbe kürtölte világgá Agassi az érzelmeit, amikor a neje bekerült a teniszlegendák közé a Tennis Hall of Fame-be.

“Keresem a megfelelő szavakat arra a személyre, aki megváltoztatta az életemet. De rájöttem, hogy azokat a szavak még nem léteznek, amelyek elég nagyok, sokszínűek és valóban elég találóak, hogy leírják annak a nőnek a szívét és lelkét, akit szeretek – Stefaniét.”

Nézd meg a galériánkra kattintva, milyen elképesztően összeillő pár Graf és Agassi:

Megnézem
Összes kép (1)

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top