Sztárok

Nyílt levelet írt Vajna Tímeának egy kerekesszékes tréner

Vajna Tímea a fogyatékkal élők szexuális életéről beszélt egy interjúban. Most egy 15 éve kerekesszékben élő férfi válaszolt neki.

Vajna Tímea három napja testvéroldalunknak, a 24.hu-nak adott videóinterjút, melyben többek között beszélt arról is, hogy rövidfilmet szeretne készíteni. “Mindenképpen lenne egy mondanivalója, és az lenne a mondanivalója, hogy soha ne add fel.” Timi a paralimpikonokkal szeretne forgatni, és egy argentin síoktató történetét mutatná be egy love story keretében.

Bovier György motivációs tréner, előadó, sportoló azonban nem emiatt döntött úgy, hogy billentyűzetet ragad és nyílt levelet ír, hanem Vajna Timi azon mondata miatt, amelyben kijelenti, szerinte borzasztó lehet a mozgáskorlátozott emberek élete. “Mondjuk veszünk egy ilyen testi fogyatékossággal élő embert, akkor milyen lehet az első szexuális együttlét … tehát az borzasztó” – ezt mondta Timi, amire a motivációs tréner, aki 15 éve egy autóbaleset miatt bénult le, azonnal reagált.

Ha Te azt mondod, hogy szörnyű egy mozgássérült, testi fogyatékos élete és a szexuális élete, úgy, hogy valószínűleg sosem voltál ilyen emberrel (vagy tapasztalat?), akkor azok a követőid, akiknek ugyancsak nincs ilyen tapasztalata, pontosan ezzel a tudattal fognak tovább élni, kvázi tényként kezelve, azonosulva a szavaiddal. Hidd el, feltételezem, hogy nem így gondolod, ahogy hallatszik, de sokan fogják úgy érteni, ahogy mondtad, amivel ismert emberként óriási károkat okozol.”

Hogy kiküszöbölje a csorbát, Bovier György posztjában felajánlotta Timinek a segítségét is. “Hogy ne csak az Oscar legyen a cél, hanem valami, annál sokkal nagyobb és jobb dolog is, mégpedig az emberek gondolatainak helyes irányba történő átformálása” – írta.

Olvass még többet Vajna Tímeáról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top