Sztárok

Túl vagyunk a 2017-es Euróvízió első elődöntőjén, ők jutottak tovább

Megtartották kedd este Kijevben a 62. Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntőjét, amelyből 18 ország produkciója közül tíz jutott be a szombati fináléba. Pápai Joci csütörtökön, a második elődöntőben lép majd fel.

A szakmai pontok és a közönségszavazatok alapján kialakult összesítés szerint az Eurovízió döntőjébe került a svéd versenyző, Robin Bengtsson I Can’t Go On című dalával, valamint a portugál Salvador Sobral, aki anyanyelvén énekelte az Amar Pelos Dois című számát.

Szintén döntős lett a különleges énekhangszínével ismertté vált belga énekesnő, Blanche City Lights című számával, az azerbajdzsán Dihaj a Skeletons-zal, az örmény Artsvik Fly With Me című, népzenei motívumokkal megtűzdelt dalával, valamint a moldovai Sunstroke Project együttes a Hey Mamma című produkciójával.

A szombati fináléban biztosan ott lesz már a lengyel Kasia Mos, az ausztrál Isaiah, a görög Demy és a ciprusi Hovig is.

A műsort egy fiatal ukrán popegyüttes, a Monatik nyitotta meg, amely a tavalyi évben elért sikerei után kapta a megtisztelő felkérést a dalverseny szervezőitől. A 2016-os stockholmi verseny ukrán győztese, Jamala az összes versenyző fellépése után énekelte el 1944 című tavalyi nyertes dalát.

Az idei Eurovíziós Dalfesztiválon 42 ország vesz részt. Automatikusan döntős a rendező ország – amely az előző évi győztes, azaz idén Ukrajna –, valamint a dalfesztivált alapító öt állam, Spanyolország, Franciaország, Németország, Olaszország és az Egyesült Királyság.

Mindkét elődöntőből tíz-tíz jelölt jut tovább, így a fináléban összesen 26 ország jelöltje versenyez majd a győzelemért. A magyarok jelöltje, Pápai Joci a csütörtöki elődöntőben lép színpadra. A következő évi verseny megrendezésének jogát az első helyen végző versenyző országa kapja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top