Sztárok

Mindent a 2017-es Eurovíziós Dalfesztiválról

A világ egyik legnézettebb dalversenye, hiszen a nézőszám egy-egy alkalommal eléri a több száz milliót is. A 2017-es Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét mi is végigkövethetjük, Pápai Jocinak drukkolva, a Duna Tv-n.

A 2017-es Eurovíziós Dalfesztivál a hatvankettedik lesz a sorban, hiszen az Európai Műsorszolgáltatók Uniója (EBU) 1956-ban rendezte meg első alkalommal ezt a nemzetközi dalversenyt. Így ez lett minden idők egyik leghosszabb ideig tartó televíziós műsora is. Magyarország 1994-ben vett először részt az Eurovíziós Dalfesztiválon Dublinban, Friderika ekkor a negyedik helyezést érte el, ami azóta is a legjobb magyar eredmény.

Kik vesznek részt a 2017-es Eurovíziós Dalfesztiválon?

Eddig 43 ország jelezte, hogy részt vesz a 2017-es Eurovíziós Dalfesztiválon. A korábbiakhoz képest Bosznia-Hercegovina visszalépett, Románia és Portugália viszont ismét jelen lesz egy-egy kihagyott év után.

A 2017-es Eurovíziós Dalfesztivált Ukrajnában, a kijevi Nemzetközi Kiállítási Központban rendezik meg, mivel 2016-ban az ukrán Jamala nyerte meg az Eurovíziós Dalfesztivált 1944 című dalával. Attól függetlenül, hogy az EBU a Dalfesztivál megrendezésekor a politikamentességet tartja szem előtt, a fennálló ukrán-orosz konfliktus miatt kétséges az orosz versenyző részvétele a versenyen.

Mindent a 2017-es Eurovíziós Dalfesztiválról

A 2017-es Eurovíziós Dalfesztivál menete

Az első elődöntőre tehát Ukrajnában 2017. május 9-én, a második elődöntőre május 11-én, a döntőre pedig május 13-án kerül majd sor. A 2017-es Eurovízión Pápai Joci képviseli majd hazánkat, aki a 2017-es Eurovíziós Dalfesztivál magyar előválogatóját, a Dal 2017-et megnyerte a szakmai zsűri és a nézők szavazatai alapján. Pápai Joci az Origo című dalával, hozta el az első helyet, olyan népszerű előadókkal versenyezve, mint Kanizsa Gina, Radics Gigi és Zävodi + Berkes Olivér.

A 2017-es Eurovíziós Dalfesztivál zsűrije magyar előválogatón is illusztris tagokból állt össze: Zséda, Freinreisz Károly, Both Miklós és Caramel. A fordulók során ők méltatták az elhangzott produkciókat, és a nézőkkel együtt ők is leadták szavazataikat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top