Sztárok

Ismét agyvérzést kapott Lerch István

Januárban érte az első stroke, azóta intenzív osztályon kezelik Lerch Istvánt, a V'Moto-rock zenészét. Az énekes már kezdett jobban lenni, amikor újabb agyvérzést kapott.

“Két hét múlva már sétálgathat” – nyilatkozta felesége Lerch István januári agyvérzése után, március elején. Ekkor még mindenki nagyon bizakodó volt az énekes állapotát illetően. “Az orvos annyit mondott, hogy a gyógyulás útjára lépett. Lefogyott, és az immunrendszere nagyon legyengült, de most már egyszerre meg tud enni egy fél adag ételt. Jó érzés látni, ahogy kezd kikerekedni” – mondta Lerch Enikő.

Ismét agyvérzést kapott Lerch István

A rocker unokatestvére, Kassai György a Blikknek számolt be a szomorú fejleményekről. “Sajnos tavasszal kapott egy újabb agyvérzést, vérömleny keletkezett az agyában, így mindent elölről kellett kezdenie, amit hosszú hetek kemény munkájával és a gyógytornász segítségével elért. Reagál ugyan a külvilágra, de azonkívül, hogy dallamokat dúdol, nem tud kommunikálni. Ráadásul kapott egy kórházi fertőzést is, hetekig antibiotikumos kezelésre szorult.”

A család szeretné egy vidéki klinikára átvitetni Lerch Istvánt, ahol jobb ellátásban részesülne. “A vérömleny nagyon lassan szívódik fel az agyában, állandó ellátásra van szüksége, hiszen enni sem tud egyedül. Mindennap forgatni kellene az ágyon, nehogy felfekvések alakuljanak ki a testén. Erre azonban a belgyógyászat négyágyas kórtermében nincs kapacitása az ott dolgozó néhány nővérnek” – mondta Kassai.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top