Sztárok

Bejelentették: Fülöp herceg nyugdíjba vonul

Bejelentették, hogy a 96 éves Fülöp herceg, II. Erzsébet férje visszavonul. A herceg ősztől nem vállal több nyilvános szereplést. Királyi kötelezettségeit unokái és gyermekei veszik át.

Rendkívüli ülést tartottak csütörtökön délelőtt a Buckingham-palotában. A hajnali hírek még arról szóltak, hogy II. Erzsébet férje, Fülöp herceg került válságos állapotba, a francia lapok pedig már a haláláról írtak. A tanácskozást tízkor kezdték, és a BBC-nek eljuttatott közleményből kiderül, Fülöp herceg jelentette be, hogy nyugdíjba vonul, és nem vállal több szereplést. Királyi kötelezettségeivel járó feladatokat ősztől Károly herceg, Kamilla hercegné, valamint Harry herceg veszik át. “A döntést Fülöp herceg maga hozta meg. Az uralkodó mindenben támogatja férjét, így ebben a döntésében is” – olvasható a Buckingham-palota közleményében. Fülöp herceg jövő hónapban lesz 96 éves. Szerdán még egy krikettpályát adott át, ott nem volt semmi jele a mai bejelentésnek.

Bejelentették: Fülöp herceg nyugdíjba vonul

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top