Sztárok

Alain Delon lesz a sztárvendég a kolozsvári filmfesztiválon

Életműdíjat kap a kolozsvári Transilvania Nemzetközi Filmfesztiválon a 81 éves Alain Delon, ezért ő lesz a fesztivál díszvendége.

Alain Delon lesz a kolozsvári Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) díszvendége, miután 60 éves pályafutását életműdíjjal ismeri el a TIFF. Az előző években többek között Sophia Loren, Claudia Cardinale, Törőcsik Mari színésznők, valamint Jirí Menzel Oscar-díjas cseh rendező kapott életműdíjat Kolozsváron.

A június 2. és 11. között zajló TIFF-en Kolozsvár főterén levetítik a sztárvendég tiszteletére az Egy zsaru bőréért című, 1981-ben készült krimit, amelyet Alain Delon maga rendezett, és egyben ő játszotta a főszerepet. A vetítés június 9-én lesz.

A szervezők még nem tették közzé a TIFF idei részletes programját, de az tudható, hogy idén a Peter Brosens és Jessica Woodworth által rendezett A belgák királya című vígjáték nyitja meg a filmszemlét. 

Tavaly a TIFF-en 64 országból 248 filmet vetítettek összesen 400-szor, 79 ezer jegyet adtak el. A TIFF Kelet-Közép-Európa egyik legjelentősebb nemzetközi filmfesztiválja.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top