Megvan a Konyhafőnök VIP győztese: Gáspár Bea és Kovács Kati megküzdöttek

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Mindketten megérdemlik a győzelmet, mert Gáspár Bea és Kovács Kati is elképesztően teljesített az egész verseny alatt. Izgultak, amikor kihirdették a Konyhafőnök VIP eredményét.
2017. 04. 28. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Ha a nézőknek kellett volna dönteniük, akkor a saját szavazásunk szerint egy hajszállal, de Gáspár Bea nyerte volna a Konyhafőnök VIP első szériáját, noha Kovács Katinak is rengetegen szurkoltak, ezért tényleg szoros volt a verseny. Itt a saját – nem reprezentatív – felmérésünk, amikor benneteket kérdeztünk:

Két különböző háttérrel jöttek, és bár sokan azt gondolnák, hogy Kovács Katalin olimpiai bajnok kajakozóként a fináléban is jobban felügyeli a két segítőjét, de ő inkább a kommunikációban hitt, nem a felügyeletben. „Maximalista vagyok, nem bírnám elviselni, ha egy apróságon elcsúsznánk” – magyarázta segítőjének, a korábbi Konyhafőnök-győztes Dominak

Ennek ellenére úgy fogalmazott: ő nem a győzelmet tűzte ki célul, hanem azt, hogy sikerüljön hibátlanul végigvinnie, amit elképzelt a fináléra. „A Konyhafőnök VIP egy hosszú távon kiélezett helyzet, ami folyton megköveteli, hogy megújuljak. Ez pedig még a sportélményeimnél is nehezebb kihívás.”

Megvan a Konyhafőnök VIP győztese: Gáspár Bea és Kovács Kati megküzdöttek

Gáspár Bea sokat fejlődött a verseny alatt, a rengeteget javult a tálalása és új alapanyagokat is felhasznált a menüjében. Sokat dicsérték, ami miatt még azt is megkapta: kivételeznek vele, a hozzászólók szerint érezhető, hogy ő a kedvenc az elejétől. 

Bea desszertje rosszul alakult, ám a séf tanácsaival sikerült összekapnia magát. Kati szintén a desszert miatt csúszott el a többi étel tálalásával. 

Megvan a Konyhafőnök VIP győztese: Gáspár Bea és Kovács Kati megküzdöttek

A versenyzők rendhagyó módon ott ülhettek az asztalnál, amikor a zsűri a menüt kóstolta. Kati zsenge cukorborsólevesét, királyrákkal és tejhabbal, nagyon megdicsérték, és Bea is meglepte a levesével és a tálalásával a séfet. A főételeknél elegáns, nőies és kecses jelzőket kapott a Bea bárányos variációja. „Nem is gondoltam, hogy Zétől valaha ilyen jó kritikát kapok” – lelkendezett. 

Kati sült kacsamellet tálalt sok különböző körettel, amit az utolsó pillanatban egy hatalmas hajrában tudott csak összeállítani a tányéron. „Nagyon izgulsz? Pedig nincs okod rá. Jól átalakítottad, elegáns a tányérod, és jól készítettek. Finom és üde.”

A desszerteknél csak apróságokra hívta fel a zsűri a Konyhafőnök VIP versenyzőinek figyelmét, majd hármasban hozták meg a végső döntést. Kati és Bea izgatottan várta az eredményhirdetést. „A zsűri döntése alapján Magyarország új konyhafőnöke nem más, mint Gáspár Bea.”

„Felfoghatatlan, nagyon örültem. Ez a trófea azt jelképezi, hogy ha valamiért kitartóan dolgozom, azt el tudom érni” – mondta könnyek közt Bea, aki a konyháját szeretné felújítani a 10 millió forintból. Megköszönte az összes zsűritagnak a kedves szavakat és az építő kritikákat, Rozinát pedig meg is ríkatta azzal, amikor róla áradozott. 

Kati rengeteg pozitív élménnyel gazdagodott, és sajnálja, hogy nem került fel az élmények tetejére a korona: a győzelem. „Remélem, hogy másodikként is büszke tudsz lenni magadra, mert én nagyon nagyon büszke vagyok” – mondta neki Rozina. 

 

Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus