Sztárok

Megdöbbentőt mondott a Viszkis Rabló

Kitárulkozó interjút adott Ambrus Attila – az egykori bankrabló – Azurák Csabának az I/I Azurák Csabával című műsorban. A Viszkis szerint őt megmentette a börtön, mert ha nem kapják el, mára már biztos halott lenne.

Ambrus Attilával, a kilencvenes évek népi hőssé vált bankrablójával készült interjú az I/I Azurák Csabával című műsorban. A néhai Viszkis idén ötvenéves, 1999 és 2012 között 13 évet töltött börtönben, de már 5 éve teljesen normális életet él.

“Engem a börtön megmentett, ha nem ülök 13 évet, akkor már nem élnék” – vallotta Ambrus Attila a Azurák Csabának a beszélgetés során. A Viszkis rabló néven elhíresült egykori bűnöző azt mondta, mivel játékfüggő volt és hedonista módon élt a 90-es években, ezért vagy az alkohol vitte volna el, vagy lelőtték volna egy rablása közben.

Szerinte eddig hatalmas szerencséje van, ahogy fogalmazott “az istenek nem hagytak el”. Úgy érzi a társadalom, az ismerősök visszafogadták, hiszen “másokkal szemben, akik milliárdokat síboltak el, én leültem a büntetésemet”.

Ambrus Attila: miközben mások milliárdokat lopnak el, én leültem a büntetésemet

Az interjúban szó esik arról, hogy ha még 5 évig nem lesz vele semmi gond, akkor már biztosan nem kerül vissza börtönbe. Erre 99 százalék esélyt ad magának. Reméli, hogy akaratán kívül nem keveredik olyanba, például egy autóbalesetbe, ami keresztbe tenne neki.

Ambrus Attila a munkájáról is mesélt. Egy évben 42-43 hétvégi vásáron vesz részt, ahol kerámiáit árulja. A Viszkis motívumú termékeiből több ezret eladott már. Bár annyira nem szereti ezeket az kancsókat, poharakat, butykosokat gyártani, de erre van kereslet, és “ha elkezdenék művészkedni, akkor nem tudnám befizetni a sárga csekkjeimet”.

Még az idén várhatóan bemutatják a róla szóló egész estés mozifilmet is. Ezt inkább a hírnévért csinálta, mert magáért az alkotásért “csak gombokat” kapott. Ambrus Attila egyébként hamarosan részt vesz a TV2 új, Ázsiában készülő realityműsorában is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top