Sztárok

Faye Dunaway elnézést kért az Oscar-blamázs miatt

A színésznő azt hitte az Oscar-gálán, hogy Warren Beatty csak viccel vele, amikor átadta neki a borítékot. Most elnézést kért azért, mert rossz címet olvasott fel a borítékról.

A legjobb film Oscar-díjának átadására az ötven éve bemutatott Bonnie és Clyde két főszereplőjét, Faye Dunaway-t és Warren Beattyt kérték fel a szervezők. Dunaway hétfőn az NBC Night News című műsorának nyilatkozva idézte fel, hogy azt hitte, Beatty csak viccel vele, amikor a borítékot felnyitva rövid ideig csöndben szemlélte, majd átnyújtotta neki, hogy olvassa el. Hozzátette: úgy érezte, a színész csak a hatást akarta fokozni ezzel a gesztussal.

Dunaway a Kaliforniai álom címét olvasta fel a legjobb film díjazottjaként. Pár perces kavarodás után azonban kiderült, hogy a Holdfény című film lett a győztes. A borítékokért felelős Brian Cullinan, a PwC könyvvizsgáló cég partnere ugyanis összekeverte a borítékokat, és a legjobb színésznő kategória győztesének borítékját adta oda Dunaway-nek és Beattynek.

A legjobb színésznő Oscarját Emma Stone kapta korábban a Kaliforniai álomért. Dunaway felidézte, hogy amikor megkapta Beattytől a borítékot, csak a film címét látta, Stone nevét nem vette észre. Dunaway megjegyezte: “teljesen megdöbbentette”, ami történt, és utólag hibásnak érezte magát, amikor arra gondolt, hogy tehetett volna valamit az utóbbi évek legabszurdabb és legsúlyosabb Oscar-botrányának elkerülésére.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top