Sztárok

Lovas Rozi megmutatta, milyen szuperhajlékony

SztárJóga rovatomban ismert emberekkel próbáljuk ki a nyakatekert ászanák világát. Van, aki már a jóga szerelmese, és van, aki életében először próbálja majd ki, milyen, amikor a jógaórán megnyugszik az elme, és a stressz helyét a harmónia veszi át.

Lovas Rozi gyorsan népszerű lett az RTL Klub A mi kis falunk című sorozatában, sokak kedvenc karaktere lett, hiszen kiválóan alakítja a polgármester buzgó asszisztensét, Erikát. A színésznőt nemrég jógaórára vittük, és arról faggattuk, hogy a feszített munkatempó mellett hogyan tud lazítani. 

Rozi mosolyogva, nagy lendülettel toppant be a jógaterembe, és az első mozdulatok után látható volt, hogy nem okoznak neki problémát a testtartások.

Lovas Rozi megmutatta, milyen szuperhajlékony

FOTÓK: SZABÓ GÁBOR

“A jógával való megismerkedésem a bikram jógával kezdődött, amit másfél évig gyakoroltam. Az órák után azt tapasztaltam, hogy az önmagamra való figyelés fantasztikus testtudatot adott, és energiával töltött fel. Aztán váltottam, és mostanában pilates- vagy body art órákra járok” – kezdte Rozi, aki a sok munka mellett nehezen tud kikapcsolni.

Lovas Rozi megmutatta, milyen szuperhajlékony

“Minden olyan tevékenység érdekel – és erre a jóga nagyon alkalmas –, ami megtanít a lazításra, relaxációra. Igaz, még nem mélyedtem el ezekben a technikákban, de szeretném megtanulni, hogyan tudnék akár csak pár percre is kiszakadni a mindennapi pörgésből. Az életem nagy részét jelenleg a munka tölti ki, és egy-egy próba vagy előadás után a gondolataim a munka körül forognak, és nem tudok kikapcsolni. Igaz, az aktuális szerepemet az előadás után le tudom tenni, de annyira izgat a szakmám, hogy állandóan elemzem, mit csináltam a színpadon, emiatt pedig nehezen tudok kikapcsolni. Néha azt érzem, hogy tudatosabban kellene azon dolgoznom, hogy megtanuljak feltöltődni” – magyarázta a színésznő, aki elárulta, milyen az, amikor a színpadi munka egy különleges élménnyel ajándékozza meg.

Lovas Rozi megmutatta, milyen szuperhajlékony

“A legtisztábban akkor érzem a flow-t, az egységélményt, amikor egy előadás tökéletesen sikerült, és minden összeáll ahhoz, hogy a színész és közönsége összhangba kerüljön. Ilyenkor összekapcsolódunk a nézőkkel, ez az élő színház csodája. Egyszeri és megismételhetetlen élmény. Fantasztikus, amikor megérzem a közönség figyelmét, a koncentrációját, és a nézők lelkének rezdülését. Ilyenkor eggyé válik a színész és közönsége” – mesélte Rozi, aki szeret a szabadban feltöltődni.

Lovas Rozi megmutatta, milyen szuperhajlékony

“A természetet nagyon közel érzem magamhoz, szeretek eltávolodni a városi környezettől, kiszakadni belőle. A hegyes, dombos, lankás vidékeket kedvelem. A csöndben is jó lenni. Az intenzív egyedüllét fontos, mert olyankor megtanulok magamra figyelni. Tavaly nyáron elmentem a kis házunkba, Zebegénybe, ami egy vadregényes helyen van. A kutyámmal kiültem a teraszra, és egy idő után hallottam a saját gondolataimat. Erre viszont időt és energiát kell szánni” – mosolygott a színésznő, aki bár nyáron is forgatni fog, azért szeretne pár napra elutazni.

Lovas Rozi megmutatta, milyen szuperhajlékony

“Remélem, találok fapados, olcsó járatokat, és sikerül akár csak egy hétvégére is elutazom valamelyik európai városba. Nemrég voltam a barátnőmmel Amszterdamban, bicikliztünk egy napot, aztán repültünk is haza. Ez az egy nap is teljesen kikapcsolt, és átmosta a gondolataimat. A tengert is egy évben egyszer mindenképpen látnom kell! Ha máshova nem, Rovinjig leautózunk, és pár napot ott töltünk. Igaz, régóta vágyom egy hosszú utazásra, ami tíz napnál hosszabb, mert az is hatalmas élményt tartogathat, egyszer biztosan valóra váltom ezt az álmomat!” – mesélte Lovas Rozi, akinek nem először láthattuk, milyen jó alakja van

Lovas Rozi megmutatta, milyen szuperhajlékony

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top