Sztárok

A csendben szülésről Liptai Claudia, Balogh Edina és a többiek

Nem reprezentatív minta, de azért a hét sztáranyuka véleménye is jól mutatja, hogy nincs egyetértés az úgynevezett csendes szülést illetően. Liptai Claudia, Som-Balogh Edina és a többiek elmondják a véleményüket és azt, hogy náluk ez hogyan működött.

A 98 éves szülész-nőgyőgyász, Frédérick Leboyer elmélete miatt egyre többen megkérdőjelezik, hogy a szülés kínjainak kimutatása mennyire természetes. A doktor azt állítja: a kismama, aki jót akar a gyerekének, jobban teszi ha halkan szül. Mindezt a saját traumás születésére vezeti vissza, amelynek jól levezetett okfejtése végül oda fut ki, hogy az anyukák szülés közben maradjanak csendben. Talán meglepő, talán nem, de az elméletnek egyre több követője akad.  A BEST magazinban hét sztáranyuka mesélt a szülésről, és a nézeteik nemigen egyeznek. 

Som-Balogh Edina két hete hozta világra a kislányát, és egészen másképpen készült erre a szülésre, mint az első alkalommal. “A férjem és az anyukám végig mellettem voltak, és mindenben segítettek. Édesanyám a végén azt mondta: Kislányom, ez szép volt!, hiszen egyáltalán nem kiabáltam, szinte hang nélkül tettem a dolgomat, csak a légzésemre koncentráltam. Csendes, nyugodt szülés volt, amilyenről minden nő álmodik.”

Liptai Caludia két szülése is eltért egymástól, de minden alkalommal nyugodt körülmények között szült. 

Xantus Barbara viszont más elveket vall, és elolvashatod, Gregor Bernadett, Holló Márta, Marsi Anikó és Görög Zita markáns véleményét is ebben a témában a heti BEST-ben

A csendben szülésről Liptai Claudia, Balogh Edina és a többiek

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top