Sztárok

Schmied Zoltán: nem bánom, hogy végül így alakult az életem

Gyerekkorában sportolónak, majd orvosnak készült, végül színész lett Schmied Zoltán, aki A mi kis falunk papjaként külön rajongótábort szerzett magának, a napokban bemutatott Brazilok című filmben azonban kifejezetten negatív szerepben tűnik fel.

Az utóbbi hónapokban leginkább szexis papként ismerte meg az ország Schmied Zoltánt, aki A mi kis falunk szereplőjeként egy jámbor, jó lelkű embert alakít. A Brazilok azonban nagyon más tészta, és ezt a színész egyáltalán nem bánja, sőt!

“Mindig hálásabb feladat egy színésznek olyan karaktert játszani, amilyen a való életben soha nem lenne az ember. Úgyhogy nagyon örültem neki, amikor a Brazilok című film castingjait követően engem választottak ki a minden hájjal megkent alpolgármester szerepére. Ugyancsak külön öröm volt ebben a szerepben, hogy focizni kellett. Nagyon jó volt a társaság, és az is nagyon sokat számított, hogy fociztunk, sportoltunk. Emiatt az egész forgatás olyan volt, mintha az ember a hobbiját űzte volna, miközben dolgozik” – meséli Schmied Zoltán Barabás Évinek.  Az RTL Klub Portré című műsorának vasárnapi adásában sok más részlet mellett az is kiderült, amiről eddig csak kevesen tudtak.

Schmied Zoltán: nem bánom, hogy végül így alakult az életem

Például, hogy M. Kiss Csaba rendező egy régi Fókusz-riport alapján készítette a Brazilok című filmet. Húsz évvel ezelőtt ugyanis még a Fókusz riportereként forgatott egy településen, ahol az ott élő cigányok Braziloknak nevezték el a csapatukat, és elindultak a helyi focibajnokságon. M. Kiss Csaba már ott és akkor elhatározta, hogy erről egyszer készít majd egy filmet. Álma húsz év után vált valóra.

Schmied Zoltán elmondása szerint egyébként A mi kis falunkhoz hasonlóan a Brazilok című film forgatása alatt is kvázi betelepült a stáb az adott faluba – Acsán és Noszvajon vették fel a jelenetek többségét – így a helyiek is kaptak kisebb statisztaszerepeket. Egyesek teljesen bele is tudták magukat élni az adott forgatási szituációba.

fotó: Vadnai Szabolcs
A Brazilok bemutatóján a színész a feleségével, Schell Judittal és a fiúkkal érkezett. Judit amúgy szintén egy kapott szerepet a produkcióban

fotó: Vadnai Szabolcs

“Volt olyan, hogy az egyik jelenetben, egy focimeccs után a filmbéli polgármester – akit Fekete Ernő játszik – bejelentette, hogy focibajnokság indul, mire az egyik statiszta megkérdezte a másikat, hogy új polgármesterünk lett?” – emlékszik vissza Schmied Zoltán, akiről kevesen tudják, hogy gyerekkorában sportolónak, majd orvosnak készült.

Schmied Zoltán: nem bánom, hogy végül így alakult az életem

“Nyolcéves koromban kezdtem el úszni és futni, aztán szép lassan jött az öttusa is. Gyakorlatilag az egész gyerekkorom a sportról szólt. Csak aztán 15-16 évesen azt láttam, hogy én ebben nem tudok olyan jó lenni. Úgyhogy a sporttagozatos iskolát otthagyva úgy döntöttem, orvos leszek, aztán végül színész lettem. Első körben az orvosi egyetemre jelentkeztem, csak közben jártam színjátszó körbe is. Később felvettek a Színművészeti Főiskolára, viszont nem kezdtem el, mert akkor már tagja voltam egy alternatív színtársulatnak, amit Horgas Ádám vezetett. Mai fejjel már biztos elmennék a főiskolára, ugyanakkor egyáltalán nem bánom, hogy végül így alakult az életem” – vallja a színész.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top