Sztárok

Kiderült, miből él igazából Gesztesi Károly

A térdműtétből lábadozó Gesztesi Károly két hónapja otthon pihen. Most elárulta, miből tudja fenntartani magát, mikor épp nem dolgozik színészként.

Gesztesi Károly térdét egy tizenöt évvel ezelőtti színpadi sérülés miatt kellett megoperálni. Szalagszakadását akkor is megműtötték, most mégis új beavatkozásra volt szükség. “Úgysem tudtam volna másképp nyugton maradni, kényszeres tevékenykedő vagyok” – mondja Gesztesi a Borsnak, viszont azt elismeri, így nem tud játszani, szinkronizálni. “Ha ettől függne a megélhetésem, igen nagy bajban lennék” – árulta el a színész.

Gesztesi Károlynak a színészet csak másodállás

 “A rendezők azt mondják rólam, hogy velem pénzen nem lehet vitatkozni. És ez így igaz. A helyzet az, hogy számomra a színészet örömforrás – amit természetesen nagyon komolyan veszek –, hiszen nem függ tőle a megélhetésem. Nem is függött soha! Az ingatlanvállalkozásom szépen működik a háttérben, nem én járok tárgyalni, hanem képviselnek, a bevételem pedig szépen jön. Ha tanítanék a jövő színészeinek, nekik is azt mondanám, hogy legyen egy jövedelmező vállalkozásuk, csak amellett vállaljanak művészi feladatokat, mert a felkérések vagy jönnek, vagy nem. És ha nem jönnek, akkor bizony nincs pénz. Volt a karrie­rem során olyan időszak, amikor évi 5–6 filmet forgattam, és egyszerre négy színházban is játszottam. Most ennek csak a töredéke van, vagyis már nem a színészetből élek” – magyarázza Gesztesi.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top