Sztárok

Edvin Marton egymillió dolláros hegedűvel zenélt Észak-Koreában

A Csűry Lajos polgári néven is ismert hegedűművész szerint "nem diktátorok" a sztálinista rezsim vezetői.

Edvin Marton – a Bors információi szerint – a volt észak-koreai államfő, Kim Dzsong Il emlékére rendezett fesztiválon lépett fel. A 2011-ben elhunyt “Kedves Vezető”-ként is ismert diktátor fia, az országot jelenleg vezető Kim Dzsong Un is részt vett a háromnapos rendezvényen.

Csűry Lajos, azaz Edvin Marton (Fotó: Smagpictures.com / TV2 / press.tv2.hu)
Csűry Lajos, azaz Edvin Marton (Fotó: Smagpictures.com / TV2 / press.tv2.hu)

“Csak pozitív tapasztalataim voltak” – mondta a Borsnak Marton, aki szerint elképesztően színvonalas volt a fesztivál, ahol tizenkét fogásos vacsorával vendégelték meg a fellépő hírességeket, többek között Edwin Marton barátját, a világ- és olimpiai bajnok Jevgenyij Plusenkót. Mindezt abban az országban, ahol nem ritka az éhínség és ahol 2015-ben például napi 250 grammban maximálták az állampolgároknak kiosztható fejadagokat.

Marton egy egymillió dollárt, vagyis körülbelül 291 millió forintot érő, kétszáz gyémánttal díszített hangszerrel utazott a világtól elzárt katonai diktatúrába.

Edwin Marton egymillió dolláros hegedűvel zenélt Észak-Koreában

A zenész felesége a Borsnak elmondta, hogy Marton szerint Észak-Korea nem olyan hely mint amilyennek beállítják”. Igaz, lehet, hogy véleményt valamelyest befolyásolta a tény, hogy egy luxusszállodában lakott, és biztonsági őrök kísérték mindenhová. Mindenesetre nagyon élvezte a fellépést a saját állampolgárait semmibe vevő országban, és mivel nagyon tetszett a játéka az ottani közönségnek, jövőre is elutazik majd Észak-Koreába.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top