Sztárok

Bemutatkozik az Oscar-jelölt Mindenki két főszereplője

Vajon milyen lehet, ha gyerekként Oscar-díjra jelölnek? A Mindenki című rövidfilmfilm gyermek főszereplői, Hais Dorottya és Gáspárfalvi Dorka meséltek Azurák Csabának.

Deák Kristóf Mindenki című rövidfilmjét Oscar-díjra jelölték rövidfilm kategóriában. Azurák Csaba 1/1 című műsorában a két gyermek főszereplő mesélt az élményeiről. Hais Dorottya és Gáspárfalvi Dorka mindketten nagyon aktív életet élnek, az iskola mellett az egyikük artista-, a másikuk műugróképzésre jár. Részt vettek egy kaszkadőrképzésen is, ott találkoztak, megismerkedésük hasonló volt, mint a Mindenki című filmben, hamar összebarátkoztak.

A filmbe 80 gyerek közül választották be őket egy sokfordulós castingon. Óriási élmény volt számukra a forgatás, teljesen beleélték magukat a történetbe. Szerencsére nem tapasztaltak még olyan hozzáállást pedagógustól, mint ami a film központi témája, de barátoktól hallottak már hasonlóról, így tudják, hogy sajnos ez is lehet valóság.

Fotó: Meteor Filmstúdió
Fotó: Meteor Filmstúdió

Érdekesség, hogy a filmet két éve forgatták, de most az Oscar-jelölés kapcsán középpontba került. A lányoknak egyelőre még szokatlan, hogy egyre többen felismerik őket az utcán. Azt pedig még fel sem tudták dolgozni, hogy hamarosan indulnak Amerikába, az Oscar-gálára.

 Te láttad már a filmet? Szavazz!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top