Sztárok

Lang Györgyi állni és járni is tud a vízben

Betegsége ellenére van az a helyzet, amikor képes lábra állni és járni. Lang Györgyi mellett ilyenkor is ott van tettestársa, Falusi Mariann.

Nem nagyon izgatja Lang Györgyit, hogy majd 10 éve kerekesszékben ül. Úgy véli, szerencsés a természete, mivel túl tud lépni azon, hogy szklerózis multiplexe miatt nem tud járni. “Betegségtudattal nem rendelkező hülye vagyok, aki nem kap ettől depressziót” – magyarázta a Borsnak. A lap megjegyzi, hogy Györgyi ugyanúgy él, mint a betegsége előtt. Járja a világot, utazik, bulizik, fellép. Még úszni is jár egy luxuskomplexumba, ahová először kolléga- és barátnője, Falusi Mariann vitte el.

“A vízben tudok állni és még járni is. Ez na­gyon jót tesz a lábamnak, átmoz­gatom az izmaimat, beindul a vérkeringés. Úszni is jó! Az úszással sosem volt baj, Székely Éva (olimpiai bajnok ma­gyar úszónő) úgy megtanított, hogy sosem felejtem el. A lányával, Gyarmati Andreával úsztunk együtt.” Bár Györgyi a vízben feláll, megy és úszik, ettől még a szárazföldön aligha fog. “A szklerózis nem gyógyítható, de a lábamnak jót tesz a strandolás – mondja. Elmesélte, hogy hárman, egy barátnőjével és Mariannal mennek be a vízbe. – Két-három órát is röfögünk a medencében.”

Györgyi zenekara, a Pa-Dö-Dő most is aktív.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top