Sztárok

Kamarás Iván: …éhen fogok halni

Felpuffadt, rossz volt a közérzete, nagyon lefáradt. Kamarás Iván ma már tudja kezelni ételallergiáját, de amíg nem voltak meg a leletek, sokat kínlódott.

Kezdjük ezzel a képpel, melyen Kamarás Iván egy F*ck gluten pólót visel. Magyarázat lentebb.

A színész azért hordja a fentebbi pólót, mert glutén- és laktózérzékeny, életallerigáját két évvel ezelőtt diagnosztizálták. “Édesszájú vagyok, ezért amikor kiderült az ételallergiám, és megmondták, hogy mit nem ehetek, azt gondoltam, jó eséllyel éhen fogok halni – magyarázta a Borsnak. – Nehéz volt átállni, de ma már nem okoz gondot.”

Kamarás hozzátette, hogy akkor ment el orvoshoz, amikor már tobzódtak a tünetek, például felpuffadt evés után, vagy beütött a kajakóma, azaz veszettül lefáradt. De a probléma megoldódott. “Az étkezési tanács­adáson elmondták, hogy mire kell odafigyelni, milyen ételeket kerüljek. Elsőre ijesztő volt, de aztán kiderült, hogy nem gáz! Mára teljesen hozzászoktam. Betartom, és azóta remekül vagyok. Azt mondják, sokat fogytam, pedig nem. Gondolom, csak a felesleges víz távozott a szervezetemből. Valóban sokkal könnyebbnek érzem magam, és nincs kajakóma sem. Édesanyám még a kedvencemet, a csirkepörköltet is el tudja készíteni, gluténmentes galuskával. Az ünnepek alatt is glutén- és laktózmentes ételeket ettünk a családommal. Azoknak is ízlik, akiknek nincs allergiájuk. Egészségtudatos hedonistának vallom magam. Nincs betegségtudatom, hiányérzetem, rosszkedvem emiatt. Amikor erről írtam a Facebookon, meglepődtem, hogy milyen sokan reagáltak.”

A Bors megjegyzi, hogy ha­zánk­ban hárommillió laktózérzékeny él, és a felnőtt lakosság egyharmada gluténérzékeny.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top