Sztárok

Bejelentették: Andy Vajna rádiójánál folytatják Sebestyén Balázsék

A Morning Show folytatásáról tartott sajtótájékoztatót pénteken Sebestyén Balázs, Vadon Jani és Rákóczi Feri. Kollégáink a helyszínről közvetítették élőben a bejelentést. Kiderült, hogy a műsornak új neve lesz, és persze az is, hogy a Radió 1-en térnek vissza a fiúk már december 5-én.

Ez történt eddig

Mint azt korábban mi is megírtuk, a Morning Show azután “némult el” november közepén, hogy a műsort sugárzó Class FM, mint országos rádió megszűnt, és csak online lehet már fogni. Néhány óráig az is kétséges volt, hogy Sebestyén Balázséknak sikerül-e elköszönniük a rajongóktól, ám végül erre is sor került.

A Morning Show három műsorvezetője, Sebestyén Balázs, Vadon Jani és Rákóczi Feri folyamatosan tájékoztatta a rajongóit a folytatásról. Legutóbb szerdán, egy érdi cukrászdából üzentek. “…Mi is nagyon várjuk a visszatérést. Hamarosan reméljük jó hírekről számolhatunk be nektek. Rosszak a reggelek nélkületek”  mondták Balázsék két napja a videóban.

A Morning Show folytatásáról sokat, sok helye lehetett olvasni. Ám a találgatásoknak pénteken, maguk a műsorvezetők vetettek véget.

Fotó: Schumy Csaba/Central Médiacsoport Archívum
Fotó: Schumy Csaba/Central Médiacsoport Archívum

Morning Show a nagy bejelentés

A sajtóeseményre Sebestyén Balázs és Vadon Jani érkezett korábban, de Rákóczi Feri is ott volt mar 15 perccel kezdés előtt. Ahogy elmondták: a sajtótájékoztató alatt minden kérdésre válaszolnak, de azután interjút már nem adnak. 

ÉLŐ - Itt és így folytatódik a Morning Show

Balázs jó kedvűen érkezett, viccesen meg is jegyezte: “Nincs pogácsa, nem etetjük az újságírókat.” 

ÉLŐ - Itt és így folytatódik a Morning Show

Mint kiderült, volt a közszolgálati rádiótól is megkeresték a csapatot, de úgy érezték, hogy nem lenne az a szabadságuk a műsorkészítésben, amire nekik igényük van. “Ma Magyarországon ez a legjobb döntés szerintünk. Talán nem árulok el titkot, hogy Andy Vajna rádiójához szerződtünk, a Rádió1-hez.”

A szókimondás megmaradhat, sőt, kérték, hogy ne változtassanak a stílusukon. Bár a pletykák arról szóltak, hogy már hónapokkal ezelőtt eldőlt ez, Balázs állítja, hogy tegnap délután írták alá a szerződést, akkor vált minden biztossá. 

“December 5-én indul a műsor, minden ugyanabban a formában marad, ahogyan eddig is volt. A műsorvezetők, a műsorkészítők és a stáb alapfeltétel volt, hogy megmaradjon, tehát az a 8-9 ember, akik a műsor készítik velünk maradtak.”

Sok beszélgetése volt Balázsnak Andy Vajnával, és nem volt titok, hogy milyen véleményt képviselnek. A tulajdonos pedig ezt a vonalat szeretné megtartani, ezt többször is hangsúlyozta Sebestyén Balázs. 

ÉLŐ - Itt és így folytatódik a Morning Show

A Rádió1 örül, hogy sikerült megnyerniük maguknak a Morning Show stábját, mert ezzel rengeteg új hallgatót szereztek, és a hallgatók életkora is kitolódik majd.

“Sok cikk jelenik meg, ezért elmesélem. 2009-ben indultunk, aztán jött a Class FM, és a Morning Show név az abszolút az enyém volt. A szó védjegyet az egykori üzlettársam levédette, nem tudom, hogyan, és ebbe nem is mennék bele. Később ezt adta el az egykori üzlettársam, és ebből van a vita. Mi azt gondoljuk, hogy ez a védjegy a mienk, a legjobb ügyvédek dolgoznak az ügyön. Azt gondoljuk, hogy az ide-oda üzengetés nem annyira fontos, mint a szórakoztatás, ezért egy ideig Reggeli show néven megyünk tovább, amíg nem kapjuk vissza a nevet.”

Hogy mit szól Sebestyén Balázs leigazolásához az RTL Klub, ez a kérdés a sajtótájékoztatón is felmerült. “Erről egyeztettünk. Ők azt gondolják, hogy rádiós brandként külön működöm. Nem jelenti azt, hogy ezért nem az RTL az első számú tévé nekem. Sok szerencsét kívántak.”

Korábban a TV2-ről nem túl hízelgően beszéltek a műsorban, és máig tartják a véleményüket. “Kevesebben vannak a rádió, mint a tévé körül. Ma is tartom, amit a Tényekről mondtam. Andy azt mondta, hogy piaci alapon működő rádiót szeretne, fiatalokat is bevonni. Sokkal inkább  átlátható a rádió modellje, mert a TV2 csatorna körül rengetegen vannak.”

Azért is választották ezt a rádiót, mert a hallgatóik lojálisak, és azt akarták, hogy minél több emberhez eljusson majd a műsoruk és ezt a Rádió1-nél biztosítva látják.

“Nekem mindegy, mi van a hírekben, ha én a műsoromban elmondhatom a véleményemet ezekről. Én ezután is el fogom mondani, hogy szerintem szörnyű uszítás van a Keletinel a menekültek ellen.”

Vadon Jani pedig úgy fogalmazott: “Lesz*rom, hogy Bruno Mars trendi, én ettől még a saját zenei ízlésemet szeretem, ahogy eddig. Ha azon értek minket, hogy változtunk, és toljuk valakinek a szekerét, akkor jelezzétek nekünk. De ez nem fog megtörténni. Én akkor felállnék, ha valaki egy papírt tolna az orrom alá, hogy ezt vagy azt mondjam be.”

Sebestyén Balázs kitért még arra is, hogy drukkolnak Esperes Ákosnak, akivel jó a kapcsolatuk, és aki eddig a Radió1 reggeli műsorát vezette. A Rádió1 vezetősége szeretné, ha Ákos a rádiónál maradna. Keresik a megoldásokat.

És akkor még egyszer utoljára elmondta Balázs azt is: “Eddig is azt mondtam, ne legyen olimpia, hétfőn bemegyek, akkor sem mondom az ellenkezőjét. … Bármit írtok, örülni kell annak, hogy ez a műsor van. Nem a műsor próbája lesz, hanem a rendszer próbája…”

Itt nézheted meg a Morning show Rádió1-s bejelentését videón:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top