Sztárok

Levetkőztek: Julianne Moore, Uma Thurman, Kate Winslet

Nemet mond a képmanipulálásra a 2017-es Pirelli naptár, minek köszönhetően hollywoodi dívák sora vállalta el, hogy szerepeljen benne.

A Pirelli naptár évről évre szemközt megy az általános (aktuális) trendekkel, emlékezzünk csak a 2016-os, Annie Leibovitz által készített képsorozatra, melyben meztelen nők helyett befolyásos nők szerepeltek. Az idei kiadvány konkrét állásfoglalás a képmanipulálás ellen, és olyan színésznők álltak hozzá modellt, mint például Helen Mirren, Kate Winslet, Uma Thurman, Nicole Kidman, Penelope Cruz, vagy éppen Julianne Moore. A képeket pedig (a naptár történetében már harmadszor) Peter Lindbergh készítette.

A fényképész elmondta, a sorozat célja, hogy a nők igazi arcát mutassa, és nem azt, ami a magazinokból és a reklámokból köszönne vissza. Hozzátette, hogy “a naptár szereplőit már ismerik retusálva, pedig a kisugárzásuk jóval erősebb, amikor pőrén állnak a kamera elé”.

A naptár párizsi sajtótájékoztatóján Uma Thurman elmondta, hogy a képek szerinte fontos üzenetet hordoznak a fiatalabb generációk felé, miszerint megszabadítják őket attól, hogy a hamis nőképet tartsák ideálisnak. Megjegyezte, hogy emellett azért vállalta a fotózást, mert azt akarta, hogy a gyerekei láthassák, hogyan öregszik az anyjuk, miközben 100 százalékosan önmaga marad. 

(via Huffington Post)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top