Sztárok

Szinetár Dóra éveken át vívódott

Még jó, hogy a férje, Makranczi Zalán mellette áll. Szinetár Dórának már sokszor kellett újraterveznie az életét, pont ezért lett új lemezének címe, hogy Újratervezés.

Szinetár Dóra egy sajtótájékoztatón beszélt az új lemezéről. “Elsősorban a családomnak mondok köszönetet. A szüleimnek, akik mindig, mindenekfelett szerettek, támogattak, és az eddigi összes újratervezésemnél mellettem álltak. A két kölkömnek, Zorkának és Marcinak, akik a világra jöttük óta megértették velem, hogy mi az élet igazi értelme, és akik miatt mindig érdemes volt újratervezni. A férjemnek, Zalánnak, aki el tudja velem hitetni, hogy bármire képes vagyok. Még arra is, hogy újratervezzek. És újra… és újra… és újra…”

Szinetár Dóra bármit elhisz a férjének

Szinetár Dóra új lemezéről tudni érdemes, hogy a készítése mögött éveken át tartó vívódás állt. “Néhány évvel ezelőtt elkezdtem azt érezni, hogy kinőttem a musical műfajból, hogy már nem az enyém. Mélyebb, bölcsebb, világmegváltóbb műfajra vágytam – magyarázza az énekesnő, aki pár évnyi szárnynyitogatás után visszakanyarodott a gyökerekhez. – Rájöttem, hogy ha új zenei utat keresek, akkor előbb meg kell fogalmaznom, hogy milyen is a régi, amiben 20 éve élek, és amiért néha a mai napig is tudok rajongani. Eldöntöttem, hogy nem a műfajnak kell hátat fordítani, hanem más megközelítésben kell a musicalek felé fordulnom. Az alapműfaj és a dalok tökéletesek, csak nem mindegy, hogyan nyúlok hozzájuk.”

A musical műfaja tehát adott volt, már csak az maradt hátra, hogy a tökéletes dalok kerüljenek a lemezre. “Azokat a dalokat szeretem, amelyekkel mondhatok valamit, amivel hathatok a hallgatóságra. Ha épp olyan a téma, akkor elszomorítom vagy megnevettetem, esetleg elgondolkodtatom, de mindenképp hatással szeretnék lenni rá.”

Szinetár anno ezzel a dallal futott be: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top