Sztárok

Pataky Attila hónapokig félve ment ki az utcára

Pataky Attilát halálosan megfenyegették sőt, III/III-as ügynököt akartak belőle csinálni a Kádár-korszak idején. Bár az énekes életét megnehezítette, hogy ellenállt, mégis megtette.

Ma már csak a filmekben láthatunk olyan történeteket, amilyeneket Pataky Attilának át kellett élnie. Mindenhol ott bújkált a titkosrendőrség, rá kellett jönniük, hogy ki előtt muszáj suttogni, ki a besúgó. Az énekest is megpróbálták beszervezni. “Behívott egy osztályvezető magához az ORI-ban, hogy írjam le, milyen volt a hét végi buli. Leírtam, milyen jó volt a hangulat. Aztán berendelt és közölte, ő azt akarta tudni, kinek voltak rendszerellenes kijelentései. Közöltem vele, hogy az egy másik Pataky Attila, aki ilyet leír, én zenész vagyok, és ezzel otthagytam”  – mesélte az Edda frontembere. Arra is volt példa, hogy életveszélyesen megfenyegették, amennyiben nem jelent, de neki csak az volt a fontos, hogy ő tiszta maradjon. Azzal is tisztában van, hogy egy zenekari tag jelentett róla, azóta sem beszélnek egymással – írja a Blikk

Pataky Attila hónapokig félve ment ki az utcára

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top