Sztárok

Az anyjuk sem ismerne rájuk: színészek, akik teljesen átalakultak szerepeik kedvéért

Elképesztő fogyások, hízások, sminkek és frizurák – íme, a világ legismertebb emberei a felismerhetetlenségig torzulva.

Pár napja mindenkit lenyűgözött a Darkest Hour című 2017-es film forgatásáról kiadott első fotó, amelyen Gary Oldman Winston Churchillként látható. Nem is meglepő, hiszen a színész bámulatos átalakuláson ment át a szerep kedvéért, és ezek a hihetetlen átváltozások a mozi legnagyobb csodái közé tartoznak még a 21. században is. A legemlékezetesebb esetekből válogattunk.

Tom Cruise – Trópusi vihar

Minden idők egyik legsúlyosabb vígjátékát simán végig lehet nézni anélkül, hogy felismerné az ember Les Grossmanben Tom Cruise-t. Ehhez egyébként valószínűleg már a kopasz fej, a rettenetes szakáll és szemüveg, az álháj és a gorillákat idéző mellszőrzet is elég lenne, de az egésznek a tetejébe még a karakter viselkedése is teljesen idegen a színésztől – az alakítás pedig ezzel együtt is meggyőző. A születésnapját nemrég ünneplő Matthew McConaughey-nak levágott táncnál erősebb bizonyítékra ezzel kapcsolatban aligha lehet szükség.

Rooney Mara – A tetovált lány

Már a karaktert elsőként eljátszó Noomi Rapace átalakulása sem volt semmi, de őt azért még fel lehetett ismerni Lisbeth Salanderként. Rooney Marát a kilónyi – nem mellesleg egytől egyig igazi – piercing, a hidrogénezett szemöldök, a szanaszét nyírt, feketére festett frizura és a centis vastagságú smink alatt már alig-alig.

Jared Leto – Chapter 27

A legfinnyásabb hollywoodi színészek közé tartozó Jared Leto egyben az egyik legnagyobb átalakulóművész is – az viszont egyértelmű, hogy a csúcsra a Chapter 27 című független filmmel jutott el, amelyben John Lennon gyilkosát, Mark David Chapmant játszotta. A szerep kedvéért brutális hízókúrába kezdett, olyan nyalánkságokat fogyasztva, mint az olívaolajjal felöntött, mikrózott jégkrém, és sikerült is felszednie 30 kilót. Frizurájával, sminkjével és jelmezével együtt az eredmény elképesztő volt – ahogy az is, hogy a végére többször kerekesszékbe kényszerült, amikor pedig visszafogyott, köszvénye lett.

Michael Fassbender – Éhség

Jared Letóval ellentétben Michael Fassbender nem hízott, hanem fogyott, hogy eljátszhassa az Éhségben a börtönben éhségsztrájkot kezdő IRA-tagot, Bobby Sandset. Napi tápanyagbevitelét 600 kalóriára redukálva a színész 14 kilótól szabadult meg orvosi felügyelettel – leginkább szardíniakonzerven élt –, így a forgatás végére nem egész 58 kilót nyomott. Elmondása szerint egyébként ennek hatására hat hétig semmiféle nemi vágyat nem érzett, ami “rendkívül felszabadítóan hatott rá”.  

Robert De Niro – Dühöngő bika

Ahogy azt már a szerepeikbe kicsit bele is őrülő színészekről szóló összeállításunkban is írtuk, Robert De Niro igazán szeret átlényegülni a filmjei kedvéért – a legnagyobb dobása pedig egyértelműen a Dühöngő bika volt, amiben eljátszott egy profi ökölvívót fénykorában és idősen is. A hetek alatt, egy forgatási szünet során levezényelt 27 kilós hízása a maga idejében rekordnak is számított, viszont úgy megviselte a szervezetét, hogy Martin Scorsese rendező másodszor is leállította a felvételeket, mert aggódott a ziháló sztár egészségéért. Mindenesetre az átváltozás tökéletesre sikerült: mire rákerült a smink, talán az anyja sem ismerte volna fel De Nirót.  

Johnny Depp – Fekete mise

Jared Letóhoz hasonlóan az éppen luxuslakását áruló Johnny Depp is régi motorosnak számít, ha átváltozásokról van szó – még saját sminkmestere is van, Joel Harlow személyében, akivel már legalább tíz filmen dolgoztak együtt, olyanokat is beleértve, mint A Karib-tenger kalózai vagy az Alice Csodaországban. A tavalyi Fekete misével viszont minden korábbi munkájukon túltettek: kopasz fejével és világoskék kontaktlencséjével Depp teljesen felismerhetetlenné vált James “Whitey” Bulger szerepében. A színész homlokához 45 darab szilikonprotézis készült, darabonként 22-22 óra alatt, ugyanis mindegyikbe szálanként ültették be a műszemöldököt és -hajat.

Charlize Theron – A rém

Amikor megkapta Aileen Wuornos szerepét, azt mondták, túl szép hozzá, hogy eljátssza a 2002-ben kivégzett sorozatgyilkost – a történet vége pedig egy Oscar-díj lett, mérvadó vélemények szerint minden idők egyik legjobb alakításáért. Az idei év elején egy budapesti magánklinikán is megfordult Charlize Theron annak idején 14 kilót hízott a forgatás előtt, haját fodrászok roncsolták meg, szemöldökét visszaborotválták és kiszőkítették, és műfogsort is kapott a sminkje mellé – az eredmény még 13 év után is hihetetlen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top