Sztárok

Pirner Alma elvesztette 12 hetes magzatát

A rúdtánc sportág hazai helytartója sajnálatos módon elvetélt. Pirner Alma őszintén beszélt élete legnagyobb tragédiájáról.

2015 októberében született meg Pirner Alma kisfia, Alen, de majd egy évvel azelőtt, hogy ő világra jött, Alma egy másik terhesség során elvetélt. A táncosnő éppen nászúton volt a férjével, amikor egy rutin ultrahangon kiderült, hogy magzata négy hete nem mutat életjelt. Azonnali beavatkozásra volt szükség, és a vérmérgezés elkerülése végett gyógyszeres abortuszt hajtottak végre rajta.

“Ausztráliában voltunk, a Srí Lanka-i esküvőnkről mentünk nászútra, utána pedig pár hetet ott töltöttünk – emlékszik vissza a táncosnő. – A világ legboldogabb embere voltam friss házasként, egy picivel a szívem alatt. Rendes kontrollra jelentkeztem egy ottani orvosnál, minden rendben volt, produkáltam egy normális terhesség minden tünetét: hányingerem volt, kívánós voltam, megduzzadt a mellem, aztán amikor megláttam az orvos arcát, egyből tudtam, hogy baj van. Négy hete nem élt a baba, már az esküvőn sem. Döntenem kellett: azonnal hazajövünk, vagy ott vállalom a gyógyszeres abortuszt.”

Három hónappal a történtek után Alma ismét teherbe esett, és komplikációktól mentesen kihordta Alent, aki október 20-án, csütörtökön ünnepli első születésnapját.

A KSH adatai szerint Magyarországon az ezredforduló óta megnőtt a spontán vetélések és a terhességmegszakítások száma.

(via Bors)

(címlapfotó: Pirner Facebook)

Egyéb dolgok Pirner Almáról:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top